Sök

 • En miljon i stöd till företag och samhällsföreningar

  Mellan den 25 februari och 25 mars kan företag inom friskvård, handel, restaurang och besöksnäring samt samhällsföreningar söka stöd för investeringar och insatser som planeras för att verksamheten ska kunna stå starkare efter den pågående pandemin.

 • Nu erbjuds anställda inom funktionsstöd vaccin

  Karlskrona kommuns arbete med vaccinationen mot covid-19 går nu delvis in i det som kallas fas två. Det betyder att anställda inom funktionsstödsförvaltningen erbjuds tid för att få den första sprutan.

 • Fortsatt när- och fjärrundervisning för högstadie- och gymnasieelever

  I ytterligare två veckor kommer Blekinges kommunala högstadie- och gymnasieskolor kombinera när- och fjärrundervisning med cirka en tredjedel av eleverna närvarande på plats i skolan.

 • Reglerna för bokning av idrottsanläggningar förlängs

  Karlskrona kommun förlänger reglerna för att boka och nyttja de kommunala idrottsanläggningarna till den 7 mars. Bakgrunden är den fortsatta smittspridningen av coronavirus i kommunen.

 • Kampanjen ”Vara snäll” och kuratorns 10 tips som leder till snällhet

  Eleverna och pedagogerna på Hästöskolan och Saltöskolan har börjat arbeta med kampanjen ”Vara snäll”. Hanna Elg som är skolkurator vill sprida budskapet på flera sätt. – Om kärleken börjar hos oss vuxna och vi får med oss barnen har vi kommit långt i våra relationer, säger hon.

 • Fortsatt utlämning av reservationer på biblioteket

  På grund av den pågående coronapandemin kommer biblioteken i Karlskrona ha fortsatt stängt för fysiska besök fram till och med den 7 mars. Under denna period går det bra att reservera och hämta medier. Stadsbiblioteket erbjuder också bokning av datortid och utskrifter.

 • Här får eleverna näringsriktig lunch även när de studerar hemma

  När eleverna började studera hemifrån förändrades vardagen även för personalen i skolköken. De senaste veckorna har tusentals luncher lagats, paketerats och delats ut.

 • Som volontär gör du skillnad när seniorerna ska vaccineras

  Äldre personer kan behöva hjälp att ta sig till vårdcentralen när det är dags för vaccination mot covid-19. Därför utökar Karlskrona kommun nu volontärverksamheten. Vi söker dig som frivilligt vill hjälpa till – men även dig som är i behov av hjälp.

 • Delta live – lunchmöten med kommunstyrelsens ordförande och lokala politiska skribenter

  Karlskrona kommun är i veckan värdar för två digitala lunchmöten med fokus på det aktuella läget i Karlskrona.

 • Pallplats för Hästö förskola i hållbarhetstävling

  Barnen på avdelningen Droppen på Hästö förskola kammade hem en andraplats i tävlingen Kartongmatchen. Med budskapet ”sortera mera” sprider barnen och pedagogerna kunskap om energianvändning och klimatpåverkan.

Visa fler