Vem kan få sysselsättning?

Sysselsättning är för dig med en psykisk funktionsnedsättning.

Ersättning

Du får en mindre ersättning, stimulansersättning, när du deltar i sysselsättningen. Ersättningens storlek är beroende på hur mycket du deltar i verksamheten. Ersättningen räknas inte som lön och därför betalar du ingen skatt.

Vad kostar det?

Sysselsättningen kostar ingenting för dig, men vissa aktiviteter, till exempel utflykter, får du betala själv. Du betalar också för lunch och kaffe, om du inte tar med eget.

Hur ansöker jag?

För att ansöka om daglig verksamhet kontaktar du kommunens biståndshandläggare genom kommunens växel på 0455-30 30 00.

Verksamhetens olika områden

Sysselsättningen består av flera arbetsplatser inom olika verksamheter. Där får du möjlighet att ingå i ett arbetslag, få struktur på dagen, höja livskvaliteten och få arbetskamrater. Har du ambitionen att genomgå en förberedande arbetsrehabilitering ges möjlighet till detta.

Sysselsättningen är indelad i olika områden:

  • Naturvård: Park (trädgårds- och djurskötsel)
  • Café & restaurang (matlagning och servering)
  • Skapande (media och kultur)
  • Service (fastighetsskötsel och bilvård)

Våra olika verksamheter

Jobbcenter

En resurs för dig som utifrån din funktionsnedsättning behöver stöd i att närma dig sysselsättning, arbete eller studie.

Kassans café

Kassans Café sköter personalmatsalen på Försäkringskassan med arbetsuppgifter såsom laga lättare lunch, salladsbufféer, baka, servera frallor och förberedelser inför möten på Försäkringskassan. Kassans Café drivs av en liten arbetsgrupp där stor vikt läggs vid trygghet och möjlighet till personlig utveckling.

Presspunkten

För den som är intresserad av att skriva, fotografera, layout med mera. Sedan 2002 har Presspunkten varit en kreativ och skapande mötesplats som producerar tidskriften Presspunkten. Tidningen belyser i stort och smått vår omvärld utifrån individens intressen och mål.

Ringö kök

Här tillagar och bakar vi allt från grunden till dem 20 boende och till personal på Ringöhemmet. Ringököket erbjuder fem platser. Arbetstiderna är varierande mellan 7.00-15.00.

Ringö vaktmästeri

Här finns uppgifter gräsklippning, skötsel av rabatter och träd, målning ute och inne och sophantering. Arbetstiderna varierar men öppettiderna är 07.30-16.00 måndag-fredag. Vi har snöjour under vinterhalvåret.

Träffpunkten

Träffpunkten är ett allaktivitetshus och en social mötesplats som ligger i centrala Karlskrona. Här finns café, biljard, syrum, datorer, hemmabio och mycket annat som ger en meningsfull syssellsätning och fritid.