Säsongen inleds med öppning av parken när våren kommit och avslutas med Pumpafestivalen i slutet av oktober. På grund av coronapandemin kommer Pumpafestivalen att utgå i sin nuvarande form, men parken kommer att utsmyckas med pumpor och vara öppen för de som vill ta en promenad i parken.

Utveckla Wämöparken

Wämöparken har de senaste åren vuxit i popularitet. Många kommer hit för att grilla, rasta hunden, titta på djuren eller de vackra kulturhistoriska byggnaderna. Nu behöver kommunen din hjälp att för att göra parken ännu bättre.

Har du några förslag på konkreta åtgärder för att öka trivseln i Wämöparken?
Skicka ett mejl till:

utvecklingwamoparken2018@karlskrona.se 

Djurparken och lekplats

I djurparken träffar du hönor, kycklingar, grisar, getter, ankor och kaniner. Titta, klappa, var med vid matning och lär dig mer om några av våra svenska husdjur. 

Tänk på att du inte får mata djuren med mat du tagit med själv. Det beror på att djuren kan vara känsliga för annan mat än de är vana vid.  

Vid djurparken finns en lekplats för barnen att leka i. I lekplatsen finns en stor gunga, en gungbräda och en koja att klättra upp i. Här finns också en lekstuga och en balansbana.

Kulturbyggnaderna

Parkens historiska torp och stugor räknas som kulturbyggnader. Dessa kan besökas från mitten av maj och så länge säsongen tillåter alla dagar mellan klockan 10-15.

Hundrastgård och agilitybana

Hundrastgården med agilitybanan är tillgänglig för alla hundar, hussar och mattar hela säsongen och behöver inte bokas. Tänk på att visa respekt och hänsyn. Om det redan är någon inne i hundrastgården så ta kontakt med personen och visa tydligt att du kommer in med din hund.

Om du är hungrig

Ta med egen matsäck och hitta din favoritplats i parken. I Wämöparken finns flera grillplatser som du kan använda.  

Värdshuset Kaffestugan 

Värdshuset Kaffestugan är öppet från och med mitten av oktober 2020 och kommer att vara öppet året runt. Här kan du njuta av mat, dryck och fika.

Värdshuset Kaffestugan och tillhörande prästgård går också att boka för bröllop, dop, begravningar, födelsedagar och andra tillfällen. Kontakta krögaren Krister Malmqvist vid bokningar, beställningar etc.
Telefon: 0708-65 97 09

Lek och spel

Mitt emot kaffestugan kan du passa på att spela ett parti schack eller utmana någon i fia med knuff. I parken finns också en labyrint. Det är en plats för alla, stora som små, att prova om man kan hitta vägen ut. 

Promenera på Vilsestigen och Wämöleden

På Vilsestigen kan barn promenera och lära sig hur de ska göra om de går vilse i skogen. Följ skyltarna i skogen tillsammans.

Genom Wämöparken går den populära Wämöleden. Wämöleden är cirka 10 kilometer och sträcker sig runt hela Wämö bland tätbebyggelse, längs med vattnet och genom skogspartier.

Vandringsstråket har gjorts tillgängligt för barnvagn, rollator och elrullstol. Wämöleden är väl markerad med skyltar och orange markering på träd och stolpar. 

Boka Wämöparken

Du kan boka Wämöparken för olika aktiviteter och evenemang alla dagar i veckan. 

På festplatsen i Wämöparken finns en dansbana, en scen, några kiosker och en paviljong. Du kan välja vilka delar av parken du vill kunna använda och vad du behöver ha tillgång till.

Några gånger per år anordnas större evenemang och då kan festplatsen vara uppbokad.

Alla som bokar Wämöparken måste söka ett polistillstånd för att få genomföra sitt evenemang. På grund av säkerhetsskäl, för att polis, Räddningstjänsten med mera ska känna till aktuella bokningar, finns detta krav för samtliga evenemang som genomförs inom Karlskrona kommun.

Information ansökan om polistillstånd. 

Här kan du boka Wämöparken.