Sport college - ett aktivt val

Vi har 162 elever på vår högstadieskola. Målsättningen "en trygg skola med nära relationer, goda kunskaper i en hälsosam miljö, i den lilla skolan" tillsammans med den organisation och de lokaler vi har i dag gör att vi planerar att hålla antalet elever på den nivån.

Elever/föräldrar söker aktivt till Rosenholmskolan, som inte har ett eget upptagningsområde och därmed inte är hemskola för några elever. Rekrytering av nya elever sker via information på hemsida, inbjudan till öppet hus, men mest via nuvarande elever och föräldrar.

Kö och intagning sker enligt dessa antagningsregler:

  • Syskonförtur - innebär placerat syskon på skolan när aktuellt läsår börjar
  • Kölista utifrån anmälningsdatum

Alla köande kan inte beredas plats och elever står fortlöpande i kö till skolan. Elever/föräldrar ombesörjer själva transport till och från skolan, skolskjuts erbjuds ej. Skolans elever kommer från olika delar av Karlskrona kommun och några från närbelägen kommun.

Idrottsprofilen

Rosenholmskolans elever har idrott varje dag och detta har möjliggjorts genom att man som elev alltid har Idrott som Elevens val och en justering av timplanen som Skolans val. Varje vecka ägnar eleven 5,5 timmar åt ämnet Idrott och Hälsa.

Fräscha lokaler och ny teknik

Lokalerna är fräscha och moderna, och var helt nyrenoverade då skolan startade 2006. Alla hjälps åt att skapa en trivsam atmosfär, där bland annat miljön i lokalerna inbjuder till social samvaro.

Alla anstränger sig också för att hålla snyggt och ha välskötta lokaler, och lärarna ser kontinuerligt till att eleverna är delaktiga i detta arbete. Vi har ett café som eleverna hjälper till att sköta, som tillhandahåller enklare mellanmål, frukt och dricka.

Samtliga klassrum har så kallade Smartboards eller Projektor med dator. Våra elever har även tillgång till egen Ipad.

Område under utveckling

Skolan är belägen i Rosenholmsområdet, nära NKT arena. Arenan och området är en satsning på idrott och hälsa i Karlskrona kommun. Området har under de senaste åren förvandlats till en modern idrotts- och evenemangsanläggning och invigdes i november 2005.

Anläggningen inrymmer konstgräsplan, idrottshall, is- och evenemangshall, badmintonhall, tennisbanor inomhus och utomhus, redskapsgymnastikhall och boulehall. Flera idrottsföreningar, SISU-idrottsutbildarna och andra utbildningsföretag, samt andra företag och organisationer har sin verksamhet på arenan.

Området ligger mitt i Karlskrona kommun med vacker natur och skogsområden runt omkring. Här finns flera löpspår och promenadvägar och nyproduktion av villor och lägenheter är under projektering. Ett flertal skolor har startat verksamhet i området.

Som utvecklingen ser ut kommer Rosenholmsområdet inom några år att binda ihop citykärnan med de yttre kommundelarna. Det finns goda busskommunikationer för elever och besökare från innerstaden och kommundelen Nättraby.

Från många övriga kommundelar är det enkelt att ta sig till och från området via ett bussbyte. Det är även är lätt att ta sig med bil till Rosenholm. 

 

Kontakt

Skolexpeditionen

Arenavägen 15

371 55 Karlskrona

Kontakt

Rektor Rosenholmskolan

Birgitta Strelert