KLF_PMV-1769496_fix.jpg

Kompiskortet

Du som har någon form av insats från Funktionsstödsförvaltningen kan ansöka om ett Kompiskort som gör att du lättare kan ta del av olika arrangemang och fritidsaktiviteter. Kompiskortet finns i alla Blekinges kommuner.

Läs mer om Kompiskortet Karlskrona 

Kontaktperson

Med en kontaktperson får du som har en funktionsnedsättningen möjlighet att träffa nya vänner och ha en meningsfull fritid. Du och din kontaktpersonen träffas regelbundet och gör saker tillsammans utifrån dina intressen.

Läs mer om kontaktperson

Föreningskontakter

Här hittar du en lista med föreningar och kontakter som bedriver verksamhet för dig i behov av stöd.

Föreningar och kontaktuppgifter, pdf 293 kB 

Läger och utfärder

Sommartid finns det flera härliga läger och utfärder att delta i. Vad sägs om musikläger, idrottsläger, barn och undgomsläger eller utflykter till spännande resmål. Lägerkatalogen ges ut i början av mars varje år och skickas till alla elever i särskolan och finns även att hämta på Funktionsstödsförvaltningen i Karlskrona.

Vill du ha ett eget exemplar så kan du kontakta Fritidskonsulenten via kommunens växel på telefon 0455-30 30 00.

Svarta pärlan, en mötesplats

Svarta Pärlan är en mötesplats för dig som fyllt 16 år och uppåt. Här finns spel, film, musik, tv-spel, fika och goda vänner att ha kul med. Vill du se vad som är på gång kolla in Svarta Pärlans Facebooksida för att se aktuellt program. Allting är gratis utom fikan, som kostar 20 kronor.

Svarta Pärlan är öppen på onsdagar mellan klockan 18.00-20.00 på Urmakaregränd 1. Ta vägen uppför rullstolsrampen på bortre gaveln. 

Trivselgruppen Västra Mark

Trivselgruppen träffas på Blåvingen, Västra mark i Karlskrona med träffar varje måndag mellan klockan 10.00-12.00.

Träffpunkten Trossö

Träffpunkten är ett allaktivitetshus i centrala Karlskrona på Ostermansgatan 18. Här kan du umgås och träffa nya vänner, spela spel, lyssna på musik och göra mycket annat kul. På tisdagar och onsdagar kan du äta lunch här mellan klockan 11.30- 13.00. Du beställer maten dagen innan på telefon 0455-30 52 20.