Hos oss studerar vuxna över 20 år med väldigt olika mål och förutsättningar. Alla ska ha möjlighet att nå sina drömmar, du gör det möjligt! 

Kort om vuxenutbildningen

  • Cirka 2 000 elever per år
  • 65 medarbetare, varav 55 lärare

Tjänster

På vuxenutbildningen har vi tjänster som spänner över breda områden. Här kan du undervisa på:

  • Lärvux – Komvux som särskild utbildning
  • SFI – svenska för invandrare
  • Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning
  • Yrkes- och lärlingsutbildningar - motsvarande program som finns på gymnasieskolorna. Exempelvis vård- och omsorgsutbildning, elutbildning, kock- och servering, bussförarutbildning, truckutbildning med mera
  • Vi arbetar också med validering av kunskaper

Vi söker just dig

Sök ditt jobb på vuxenutbildningen i Karlskrona idag! Här kan alla lärarkategorier jobba. Grundskollärare, gymnasielärare och yrkeslärare.

På lärvux söker vi speciallärare/specialpedagoger med inriktning mot utvecklingsstörning.

Är detta något för dig? Se de lediga jobb som finns i Karlskrona kommun just nu.

Se lediga jobb inom Karlskrona kommun

Karriär och kompetens

Här får du möjlighet till kompetensutveckling genom kurser, konferenser, workshops och olika former av kollegialt lärande.

Inspiration från utbildningen

På vuxenutbildningen arbetar idag cirka 55 lärare och lärarna lyfter ofta hur trivsam arbetsplatsen är.

- Det här är en fantastisk arbetsplats att jobba på, vår styrka är att vi är en liten enhet vilket ger en bra stämning och snabba beslutsvägar, berätta en medarbetare.

Här är arbetslaget viktigt, både för verksamhetens skull och för att själv utvecklas och dra nytta av varandra.

Karin Karlsson berättar om sitt jobb

Som kreativ matematiklärare på vuxenutbildningen har Karin Karlsson gjort stora insatser för att avdramatisera sitt ämne. Hon har mött många vuxna som under sin skoltid lidit av rädsla och svagt självförtroende när det gäller att räkna.

– Vi försöker reparera deras dåliga erfarenheter och visa dem att de kan. Det är fantastiskt roligt att se dem växa och verkligen lära sig matte.

Hitta flexibla lösningar

Karin Karlsson menar att vuxna elever är tålmodiga, men att de har problem som är spegelvända gentemot skolungdomarnas. Medan en del unga inte vill gå på lektioner är det många vuxna som inte kan på grund av jobb eller sjuka barn.

– Jag har filmat alla mina lektioner så att de kan ta igen det de missar hemma på datorn eller i telefonen på bussen. Vi har också utvecklat en flexundervisning med ett digitalt klassrum och handledning två kvällar i veckan. Det är som en blandning av distans- och lärarledd utbildning. Sitt engagemang förklarar Karin Karlsson med ett ödmjukt

- Det är ju mitt jobb.

Vill du bli Karins kollega? Sök ditt jobb på vuxenutbildningen i Karlskrona idag!