Ekonomiska problem

Hamnar du i ekonomisk kris kan dina funderingar på pengar göra dig orolig. Risken finns att oron leder till psykisk ohälsa, till exempel depression. För att få rätsida på situationen är det viktigt att du pratar med någon. Stöd för dig som vill komma ur en ekonomisk kris:

Stöd till dig som är förälder

Att bli förälder är oftast en stor omställning i livet. Det är lätt att oroa sig för sitt barn eller för sitt eget föräldraskap. Det händer att man känner sig otillräcklig och hjälplös. Här hittar du stöd och hjälp:

Våld i nära relation

När våld förekommer i en familj påverkas alla familjemedlemmar på olika sätt. Därför är det viktigt att alla i familjen får möjlighet att prata om sina upplevelser. Det är viktigt att få hjälp att bearbeta det som hänt och hitta vägar och sätt för att förhindra att det händer igen.

Våld i nära relationer

Relation och separation

Blir du kränkt eller utsatt för psykiskt eller fysiskt våld i din relation påverkar det ditt liv på många sätt. Risken är stor för psykisk ohälsa. Du har rätt att må bra i din relation. Ingen ska behöva leva med våld. Ta hjälp att förändra situationen.

Att bli utsatt för våld i en relation, 1177.se

Problem och kriser i relationen kan göra att du mår dåligt. För att få stöd och komma framåt kan det vara bra att prata med någon utomstående – antingen enskilt eller tillsammans.

En separation eller skilsmässa kan vara svår för alla inblandade. Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra frågor att lösa, som bostad, ekonomi och kanske barn.