Information om feriejobb 2020

Som det ser ut i dagsläget så kommer feriejobben till sommaren att bli av som planerat. Skulle det bli någon förändring, med tanke på utvecklingen av coronapandemin, så kommer vi att skicka ut information via mejl till alla ungdomar som fått feriejobb. 

Har du frågor eller funderingar, kontakta:
Malin Walther, Feriesamordnare, Karlskrona kommun
Telefon: 0455-32 16 63
Mejl: malin.walther@karlskrona.se

Så här fungerar det

Du arbetar på ditt feriejobb i tre veckor. Du kan välja mellan flera olika perioder och arbetsområden. De arbetsområden som finns är bland annat barnomsorg, vaktmästeri och städ, turism och evenemang, park och trädgård och äldreomsorg. Du kan även önska att få jobba med Karlskrona skärgårdsfest och Wämöparken live.

Krav för att söka

För att få ett feriearbete hos Karlskrona Kommun krävs att

  • Du är folkbokförd i kommunen
  • Du är född 2003 eller 2004
  • Du har inte haft feriejobb i Karlskrona kommun tidigare

För vissa tjänster är det meriterande med språkkunskaper, men det är inget krav.

Ansökningsperioden

Du kan söka när som helst mellan den 1 februari och den 1 mars. När ansökningsperioden är över kommer platserna att lottas ut bland de som sökt.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 6 timmar per dag, exklusive lunch.

I år är lönen 65 kronor per timme, exklusive semesterersättning.

Observera att du som jobbar första perioden jobbar några timmar mindre midsommarveckan eftersom midsommarafton är en ledig dag och ingen ersättning utgår.

Perioder och arbeten

Sommaren är uppdelad i olika perioder och du kan välja upp till tre arbetsområden för varje period. Utöver de fasta perioderna kan du även välja att jobba med Wämöparken live och Karlskrona skärgårdsfest.

Här kan du läsa mellan vilka datum perioderna pågår och vilka arbetsuppgifter som ingår i de olika jobben.

  • Period 1: 15 juni – 5 juli
  • Period 2: 6 juli – 26 juli
  • Period 3: 27 juli – 16 augusti
  • Karlskrona skärgårdsfest: 20 juli – 9 augusti

Mässa med fokus på sommar- och feriejobb 6 februari

Under mässan kommer besökarna bland annat kunna söka jobb på plats, delta i snabbintervjuer och få vägledning. Även de yngre ungdomarna, födda 2003 och 2004, får information om de feriejobb som finns att söka.

Tid: torsdagen den 6 februari, klockan 13.00-16.00.
Plats: Militärhemmet, Stortorget 1.

Feriejobb att söka:

 

Barnomsorg


Förskolan

Förskolan är barnets första skola och här sker många spännande saker varje dag. I aktiviteter, omsorg och vila, möter du barnet och tillsammans utforskar, undersöker och funderar ni på allt mellan myror, gråsuggor, skuggor och böcker. 

Barnen på förskolan är mellan 1 och 5 år och har lite olika behov av stöd och utmaningar. Lärande sker i matsituationer, vid påklädning och när det städas efter lek och här blir du en viktig del av barnens vardag.

Fritids

Fritidshemmet är ett komplement till skolan och här är speciella lärmiljöer utvecklade för att ge eleverna så mycket lärorik fritid som möjligt. Lärande sker i alla situationer men fritids arbetar mycket med social kompetens. Eleverna på fritidshemmet är mellan 6 och 12 år. Aktiviteter som genomförs på fritidshemmet är bad, idrottsaktiviteter, utelek, pyssel, baka samt mycket mer.

Du blir en viktig del i barnens vardag som de kommer att se upp till.

 Kök

Gillar du att baka och laga mat så är detta rätta jobbet för dig. I arbetsuppgifterna ingår köksarbeten som att baka, servera mat, städa och diska i något av kommunens sju kök.

Du kommer att laga mat till mestadels äldre personer på äldreboenden samt till hemmaboende pensionärer men även till förskolor och till gäster från funktionsstödsförvaltningen. Måltiderna är en viktig del i matgästernas vardag och uppgiften är att bidra till goda måltider. I köken används ekologiska och KRAV märkta varor till stor del.  

Arbetsuppgifterna består av att tillaga mat, baka bröd och kaffebröd samt att servera gästerna mat i våra restauranger. I arbetet ingår även packning av varor till serviceboenden, hemmaboende pensionärer men även städning av köken och restaurangerna.

 

Park & trädgård

Tycker du om att arbeta utomhus och med stor variation inom park och trädgård? Då passar detta jobbet dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att klippa gräs, kratta, rensa ogräs och sköta våra lekplatser i kommunen. 

Administration_2558868-word-on-keyboard.jpgAdministration

Gillar du att organisera och få ordning på saker och ting? Då passar ett feriejobb inom administration bra för dig. Här nedanför hittar du feriejobb inom administration på gata- och parkavdelningen.

Karta_2185716-travel.jpgAdministration på gata- och parkavdelningen

Är du bra på att organisera och fixa digitala pärmar, vi har ett sommar jobb till dig som innebär att du hjälper oss att minska papperskopior.

På gata-/parkavdelningen har vi många gamla kartor som bara existera i pappersform och behöver skannas till PDF och bygga upp digitala bibliotek. Det ingår även att se till att allt som skannas in blir arkiverat i centralarkivet

 

Turism och evenemang

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med människor? Då är jobb inom turism och evenemang ett jobb för dig! Här nedanför hittar du flera olika feriejobb inom området. Liveteater i Wämöparken, sommarlovsbussen Busse och feriejobb på Turistbyrån.

 

Wämöparken_kollage.jpgWämöparken LIVE

Gillar drama/teater? Då är det kanske just du som skulle du passa utmärkt i vårt Livegäng.

Under 3 veckor (vecka 27, 28, 29) får du möjlighet att jobba i natursköna Wämöparken, närmare bestämt i några av kulturarvsstugorna som finns där.

Kanske blir det du som tittar ut genom dörren på Lars Petterstugan när några av alla våra besökare passerar längs stigen utanför.

Vi ska se till att levandegöra stugorna, skapa ett spännande äventyr för alla besökare i parken, gammal som ung och bjuda på en och annan överraskning.

Självklart blir det audition, den kommer äga rum sen eftermiddag 6 mars (mer info kommer under slutet av januari). Efter audition bestäms vilka som får platserna.

Du som söker till Wämöparken Live, och inte får någon plats, tänk på att söka flera områden så du är med i all lottning gällande feriearbete.

 

Busse

Är du en glad och lekfull person? Då är detta ett jobb för dig.

Har du någon gång sett en grön och blommig minibuss som kört runt i Karlskrona kommun på sommaren? Då var det Busse du såg.

Som feriejobbare med Busse åker du runt och förgyller barns sommarlov med spel, lekar, såpbubblor, godis, glass, teater, dans, musik, clowner, cirkus och trolleri. Du möter barnen tillsammans med en handledare.

Busse har sin premiär under midsommarfirandet i Wämöparken. Kan du hjälpa till på midsommarafton är det tacksamt.

 

Turistbyrån

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med nya människor och gillar att serva andra? Då är detta ett jobb för dig!

Du behöver kunna tala svenska och engelska flytande. Ett stort plus är om du kan tala flera språk, till exempel polska eller tyska.

Din bas är Karlskrona Turistbyrå men du kommer även att jobba en hel del ute på ”fältet” med olika besöksnäringsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår bland annat turistinfo på våra info-points, guideassistent på olika turer samt utdelning av material.

 

Rödeby utebad

Är du en öppen och glad person som tycker om att ge en god service och har ett bra bemötande till människor så är detta ett jobb för dig.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla försäljning av entrébiljetter, försäljning i kiosken, lokalvård och hålla rent och snyggt runt om alla grönområden.

 

Vaktmästeri och städ

Är du uthållig och vågar ta i? Då kan detta vara ett jobb för dig.

Som feriejobbare inom lokalvården på kunskapsförvaltningen hjälper du till med större rengöring av lokalerna så att det blir enklare att sköta den dagliga lokalvården.

Det kan innebära att hjälpa till med städningen, flytta lite möbler och kanske putsa fönster. Du följer med och arbetar tillsammans med den person du har som handledare helt enkelt.

Arbetet kräver lite styrka och uthållighet, men det kan vara mycket omväxlande. Du bör vara lite självgående och våga ta i, då kan det bli riktigt roligt.

 

Äldreomsorg

Är du en social och serviceinriktad person så är du rätt för jobbet.

Du gör skillnad för andra människor varje dag när du jobbar inom Äldreförvaltningen. Du kommer att möta människor där de är – på omvårdnadsboenden, i den egna villan, lägenheten eller sommarstugan.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att läsa tidningen för de äldre, spela spel, sitta ner och prata. Du kan också komma att medverka på träffpunkterna och delta i aktiviteter som bingo, sittgympa och musikstunder.

Andra arbetsuppgifter kan vara att hjälpa hyresgästerna med omvårdnadsarbete och städning.

Trivs du med arbetsuppgifterna och vi med dig så kan detta vara ditt framtida yrke och det finns också goda möjligheter till sommarjobb när du fyll 18 år.

 

Ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest

Är du flexibel och kan ta i lite extra när det behövs?

Karlskrona Skärgårdsfest 2020 söker dig som är intresserad av en arbetsupplevelse som visar hur det är att genomföra en stadsfestival. Det är ett arbete som ger dig chansen att få vara med och skapa festivalen. Att få vara med och ge besökarna den bästa upplevelsen och vara en del i när allt flyter på. Du får också chansen att njuta av och uppleva artister och alla aktiviteter som sker under veckorna.

Som ambassadör på Karlskrona Skärgårdsfest kommer du att få göra en massa roliga och lärorika arbetsuppgifter bland annat inom: byggnation, utsmyckning och informering/affischering. Du kommer också att få chans att prova arbetsområden som trafik och information, musik, barn och familj, idrott och sport, kultur och utveckling av scenområden.

Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer få jobba tillsammans med en mängd andra ungdomar. Arbetet är fartfyllt men oerhört spännande och roligt.

Här kan du se en film från Karlskrona Skärgårdsfest 2019.

Här kan du läsa mer om feriejobbet som ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest.

 

 

28198369-woman-assisting-her-disabled-father-on-wheelchair.jpgFunktionsstöd

Är du en nyfiken på att göra skillnad för andra i deras vardag så har vi sommarjobbet för dig.

Stöd till personer med funktionsnedsättning

Funktionsstödsförvaltningen stödjer personer i alla åldrar med en fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning. Du får arbetslivserfarenhet och kontakter som är värdefulla för ett framtida jobb i en verksamhet med stort rekryteringsbehov.

Stödet ska skapa möjlighet för personer med en funktionsnedsättning att kunna leva som andra. Stöd ges till personer i alla åldrar dygnet runt årets alla dagar, i hem, på skolor, på arbetsplatser och under fritidsaktiviteter.

Som feriearbetare hos oss arbetar du dagtid på vardagar i en gruppbostad, i en daglig verksamhet eller med planering och genomförande av fritidsaktiviteter tillsammans med förvaltningens fritidskonsulent.

Dina arbetsuppgifter kan bland annat vara att spela spel, pratstunder med brukare, fixa fika, hjälpa till med att städ och att följa med på promenader och utflykter.

Städ, vaktmästeri och administration inom funktionsstöd

Som feriejobbare inom städ, administration och vaktmästeri på funktionsstödsförvaltningen hjälper du till med rengöring, enklare administrativa uppgifter med mera i förvaltningens kontorslokaler på Ekliden.

Sista ansökningsdag för årets feriejobb var den 1 mars.

Välkommen igen nästa år.