CM-MN02860_fix.jpg

Så här fungerar det

Du arbetar på ditt feriejobb i tre veckor. Du kan välja mellan flera olika perioder och arbetsområden. De arbetsområden som finns är bland annat barnomsorg, vaktmästeri och städ, turism och evenemang, park och trädgård och äldreomsorg. Du kan även önska att få jobba med Karlskrona skärgårdsfest och Sommardans i Blekinge.

Krav för att söka

För att få ett feriearbete hos Karlskrona Kommun krävs att

 • Du är folkbokförd i kommunen
 • Du är född 2002 eller 2003
 • Du har inte haft feriejobb i Karlskrona kommun tidigare

För vissa tjänster är det meriterande med språkkunskaper, men det är inget krav.

Ansökningsperioden

Du kan söka när som helst mellan den 1 februari och den 2 mars. När ansökningsperioden är över kommer platserna att lottas ut bland de som sökt.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 6 timmar per dag, exklusive lunch.

I år är lönen 65 kronor per timme, exklusive semesterersättning.

Observera att du som jobbar första perioden jobbar några timmar mindre midsommarveckan eftersom midsommarafton är en ledig dag och ingen ersättning utgår.

Perioder och arbeten

Sommaren är uppdelad i olika perioder och du kan välja upp till tre arbetsområden för varje period. Utöver de fasta perioderna kan du även välja att jobba med Sommardans Blekinge och Karlskrona skärgårdsfest.

Här kan du läsa mellan vilka datum perioderna pågår och vilka arbetsuppgifter som ingår i de olika jobben.

 • Period 1: 17 juni – 7 juli
 • Period 2: 8 juli – 28 juli
 • Period 3: 29 juli – 18 augusti
 • Sommardans Blekinge: 17 juni – 7 juli
 • Karlskrona skärgårdsfest: 22 juli – 11 augusti

Feriejobb att söka:

 

Barnomsorg


Förskolan

Förskolan är barnets första skola och här sker många spännande saker varje dag. I aktiviteter, omsorg och vila, möter du barnet och tillsammans utforskar, undersöker och funderar ni på allt mellan myror, gråsuggor, skuggor och böcker.
Barnen på förskolan är mellan 1 och 5 år och har lite olika behov av stöd och utmaningar. Lärande sker i matsituationer, vid påklädning och när det städas efter lek och här blir du en viktig del av barnens vardag.

Fritids
Fritidshemmet är ett komplement till skolan och här är speciella lärmiljöer utvecklade för att ge eleverna så mycket lärorik fritid som möjligt. Lärande sker i alla situationer men fritids arbetar mycket med social kompetens. Eleverna på fritidshemmet är mellan 6 och 12 år. Aktiviteter som genomförs på fritidshemmet är bad, idrottsaktiviteter, utelek, pyssel, baka samt mycket mer.
Du blir en viktig del i barnens vardag som de kommer att se upp till.

 Kök

Gillar du att baka och laga mat så är detta rätta jobbet för dig. I arbetsuppgifterna ingår köksarbeten som att baka, servera mat, städa och diska i något av kommunens sju kök.

Du kommer att laga mat till mestadels äldre personer på äldreboenden samt till hemmaboende pensionärer men även till förskolor och till gäster från funktionsstödsförvaltningen. Måltiderna är en viktig del i matgästernas vardag och uppgiften är att bidra till goda måltider. I köken används ekologiska och  KRAV märkta varor till stor del.  

Arbetsuppgifterna består av att tillaga mat , baka bröd och kaffebröd samt att servera gästerna mat i våra restauranger. I arbetet ingår även packning av varor till serviceboenden, hemmaboende pensionärer men även städning av köken och restaurangerna.

 

Park & trädgård

Tycker du om att arbeta utomhus och med stor variation inom park och trädgård? Då passar detta jobbet dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att klippa gräs, kratta, rensa ogräs och sköta våra lekplatser i kommunen. För dig som får ett feriejobb här kan antingen hamna på gata/parkavdelningen på Oscarvärn eller på arbetsmarknadscentum på Bubbetorps Gård.

 

Turism och evenemang

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med människor? Då är jobb inom turism och evenemang ett jobb för dig! Här nedanför hittar du flera olika feriejobb inom området.

 

Kulturholmarna

Vill du bli en del i vårt fantastiska världsarv?

Till sommaren behövs ferieungdomar för att arbeta som värdar för verksamheterna på kulturholmarna Mjölnarholmen, Basareholmen och eventuellt Koholmen. Som värd får du utbildning kring världsarvet för att kunna förmedla kunskap om olika platser och om Karlskronas historia.

Du arbetar 6 timmar om dagen. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att stå vid bryggan och välkomna besökare till holmarna, hjälpa till med frågor från besökarna, hålla rent och snyggt, hjälpa till vid barnverksamhet och fungera som ansiktet utåt. Du blir en del i vårt fantastiska världsarv.

 

Busse

Är du en glad och lekfull person? Då är detta ett jobb för dig.

Har du någon gång sett en grön och blommig minibuss som kört runt i Karlskrona kommun på sommaren? Då var det Busse du såg.

Som feriejobbare med Busse åker du runt och förgyller barns sommarlov med spel, lekar, såpbubblor, godis, glass, teater, dans, musik, clowner, cirkus och trolleri. Du möter barnen tillsammans med en handledare.

Busse har sin premiär under midsommarfirandet i Wämöparken. Kan du hjälpa till på midsommarafton är det tacksamt.

Turistbyrån

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med nya människor och gillar att serva andra? Då är detta ett jobb för dig!

Du behöver kunna tala svenska och engelska flytande. Ett stort plus är om du kan tala flera språk, till exempel polska eller tyska.

Din bas är Karlskrona Turistbyrå men du kommer även att jobba en hel del ute på ”fältet” med olika besöksnäringsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår bland annat turistinfo på våra info-points, guideassistent på olika turer samt utdelning av material.

Rödeby utebad

Är du en öppen och glad person som tycker om att ge en god service och har ett bra bemötande till människor så är detta ett jobb för dig.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innehålla försäljning av entrébiljetter, försäljning i kiosken, lokalvård och hålla rent och snyggt runt om alla grönområden.

 

Vaktmästeri och städ

Är du uthållig och vågar ta i? Då kan detta vara ett jobb för dig.

Som feriejobbare inom lokalvården på kunskapsförvaltningen hjälper du till med större rengöring av lokalerna så att det blir enklare att sköta den dagliga lokalvården.

Det kan innebära att hjälpa till med städningen, flytta lite möbler och kanske putsa fönster. Du följer med och arbetar tillsammans med den person du har som handledare helt enkelt.

Arbetet kräver lite styrka och uthållighet, men det kan vara mycket omväxlande. Du bör vara lite självgående och våga ta i, då kan det bli riktigt roligt.

Äldreomsorg

Är du en glad, social och serviceinriktad person så är du rätt person för jobbet.

Du du gör skillnad för andra människor varje dag och jobbar med att ge service till seniorer genom att aktivera, stötta, skapa socialt sammanhang, ge människor ett meningsfullt liv och ge god omvårdnad. Du kommer att möta människor där de är – på omvårdnadsboenden, i den egna villan, lägenheten eller sommarstugan.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att läsa tidningen, använd aktivitetslådor, spela spel, sitta ner och prata om gamla tider, hjälpa hyresgästerna att städa lägenheterna med mera. Du kan också komma att medverka på träffpunkterna och delta i aktiviteter som bingo, sittgympa och musikstunder.

 

Arbeta som ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest

Är du flexibel och kan ta i lite extra när det behövs?

Karlskrona Skärgårdsfest 2019 söker dig som är intresserad av en arbetsupplevelse som visar hur det är att genomföra en stadsfestival. Det är ett arbete som ger dig chansen att få vara med och skapa festivalen. Att få vara med och ge besökarna den bästa upplevelsen och vara en del i när allt flyter på. Du får också chansen att njuta av och uppleva artister och alla aktiviteter som sker under veckorna.

Som ambassadör på Karlskrona Skärgårdsfest kommer du att få göra en massa roliga och lärorika arbetsuppgifter bland annat inom: byggnation, utsmyckning och informering/affischering. Du kommer också att få chans att prova arbetsområden som trafik och information, musik, barn och familj, idrott och sport, kultur och utveckling av scenområden. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer få jobba tillsammans med en mängd andra ungdomar. Arbetet är fartfyllt men oerhört spännande och roligt.

Här kan du läsa mer om feriejobbet som ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest.

 

Sommardans i Blekinge

Du som är intresserad av dans och vill prova på hur det är att arbeta som professionell dansare kan sommarjobba med Sommardans i Blekinge. Du får utveckla dig själv som dansare, uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge.

Om du söker till Sommardans i Blekinge kommer du att kallas till en audition. Efter audition bestäms vilka som får platserna.

Du som söker till Sommardans i Blekinge, och inte får någon plats, tänk på att söka flera områden så du är med i all lottning gällande feriearbete.

Här kan du läsa mer om att delta i Sommardans i Blekinge.

 


Miljöavdelningen

Är du bra på att söka uppgifter på nätet och dessutom intresserad av miljöfrågor? Då har miljöavdelningen sommarjobbet för dig.

På miljöavdelningen kommer du lära dig mycket om hur kommunen jobbar för att säkra frisk miljö och god hälsa i Karlskrona.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att uppdatera vårt register med e-postadresser, fixa i arkivet och dela ut post och dessutom får du hänga med på flera studiebesök till olika verksamheter som jobbar med natur, miljö och hållbarhet i kommunen.

 

Ansökan är öppen från fredagen den 1 februari till lördagen den 2 mars.

 • Det här behöver du

  Du som söker ska vara folkbokförd i Karlskrona kommun.

  I ansökan fyller du bland annat i dina kontaktuppgifter, vilken skola du går på och kunskaper i olika språk.

  För vissa tjänster är det meriterande med språkkunskaper, men det är inget krav.

  Om du kryssar i och söker Sommar dans i Blekinge kommer du att kallas till en audition.

 • När får jag svar?

  Du kommer att få besked om du fått plats under april månad.

  Du meddelas via den e-post du har skrivit i din ansökan. Titta noga så att du skrivit rätt e-postadress och att du uppgivit en e-post som fungerar.

  Om du inte fått något jobberbjudande under april månad så ligger du kvar på resevplats om någon tackar nej. Håll koll på din mail under mars-juni.

  Om du inte fått mejl, kom ihåg att även kolla din skräppost så inte mejlet hamnat där.

 • Vanliga frågor och svar

  Jag har inte fått något bekräftelsemejl från er, hur vet jag om min ansökan kommit fram?

  Alla som söker feriearbete får ett bekräftelsemejl till sin e-post. Ibland hamnar mejlen i skräpkorgen. Titta där om du hittar det. Annars kontakta oss kan vi titta om din ansökan har kommit fram eller inte. Har ansökan inte kommit fram får du prova att göra en ny inom ansökningsperioden som är 1 februari – 2 mars.

  Håll koll på din e-post under hela våren, det är där du får erbjudande om feriejobb ifall du tilldelas ett.

  Om jag tilldelas ett feriearbete som jag inte vill ha, kan jag då byta?

  Du kan önska att få byta feriejobb. I mån av plats kommer du kunna erbjudas annat feriejobb men det finns inga garantier för det.

  Går det inte att byta och du ändå tackar nej blir du utan plats och någon annan får då erbjudande om feriejobb.

 • Om dina personuppgifter

  När ditt ärende handläggs behandlas dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation).

  Inlämnade uppgifter är allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.

  Läs mer om hur personuppgifter behandlas av Karlskrona kommun

Till ansökan Öppen 1/2-2/3