CM-MN02860_fix.jpg

Information om feriearbete för 2019 kommer under januari månad.

För att få ett feriearbete hos Karlskrona Kommun krävs att

 • Du är folkbokförd i kommunen
 • Du är född 2001 eller 2002

Du ansöker mellan 1 februari och 2 mars. Du arbetar på ditt feriejobb i tre veckor. Du kan välja mellan flera olika perioder och arbetsområden. De arbetsområden som finns är bland annat barnomsorg, vaktmästeri & städ och äldreomsorg. Du kan även önska att få jobba med Karlskrona skärgårdsfest, Sommardans i Blekinge eller som Ungdomsambassadör. 

Du som inte har rätt ålder att söka kommunens feriejobb kan söka feriejobb på Landstinget.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 6 timmar per dag, exklusive lunch.

I år är lönen 65 kronor per timme, exklusive semesterersättning.

Observera att du som jobbar första perioden jobbar några timmar mindre midsommarveckan eftersom midsommarafton är en ledig dag och ingen ersättning utgår.

Perioder och arbeten

Här kan du läsa mellan vilka datum perioderna pågår och vilka arbetsuppgifter som ingår i de olika jobben.

 • Period 1: 18 juni – 8 juli
 • Period 2: 9 juli – 29 juli
 • Period 3: 30 juli – 19 augusti
 • Sommardans Blekinge: 18 juni – 8 juli
 • Karlskrona skärgårdsfest: 23 juli – 18 augusti
 • Ungdomsambassadör: 18 juni - 8 juli  

Barnomsorg

Tycker du det är roligt att jobba med barn och gillar nyfikna frågor? Då är detta något för dig. Du arbetar inom grundskola eller förskola. Du är tillsammans med barn och sköter även vardagssysslor som att duka, städa och plocka undan saker.

 

Kök

Gillar du att baka och laga mat så är detta rätta jobbet för dig. I arbetsuppgifterna ingår köksarbeten som att baka, servera mat, städa och diska i något av kommunens kök.  

Park & trädgård

Tycker du om att arbeta utomhus och med stor variation inom park och trädgård? Då passar detta jobbet dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att klippa gräs, kratta och rensa ogräs på någon av parkenhetens fina områden.

 

Jobba med frågor om barnkonventionen och tobak

Är du en person som vill skapa delaktighet bland ungdomar och öka kunskapen om barnrättsfrågan? Då är detta feriejobbet för dig.

Här deltar du i ett projekt där vi utifrån Barnkonventionen jobbar med att sprida information för att minska ungdomars tobaksanvändning.

I det här feriejobbet får du tillsammans med andra ungdomar ta eget ansvar och lära dig mer om vilken skada tobak kan göra och hur man kan jobba med att förebygga den skadan. Både i teori och praktik. Du kommer att få sprida dessa kunskaper till andra ungdomar i Karlskrona kommun.

Om du tilldelas feriejobb inom detta område kommer du även arbeta tre dagar under höstterminen 2017. Då kommer du tillsammans med andra ungdomar som arbetat med samma sak att informera elever och personal i högstadiet om vad ni lärt er.

 

Turism och evenemang

du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med människor? Då är detta ett jobb för dig! Du behöver kunna tala svenska och engelska flytande. Ett stort plus är om du kan tala fler språk som polska och tyska. Du arbetar med frågor kring turism och jobbar tillsammans med turistbyrån. I arbetsuppgifterna kan du till exempel få göra enkätundersökningarna, dela ut information med mera.

 

 

Vaktmästeri och städ

Lokalvård idag handlar inte bara om att gå omkring med mopp och dammtrasa. Du kommer även att få prova de olika momenten och de maskiner som vi använder oss av varje dag. I jobbet ingår att städa klassrum och andra arbetsuppgifter som ett vaktmästeri jobbar med. I detta arbete är det viktigt att ha bra skor och kläder.

 

Äldreomsorg

Detta är ett jobb för dig som tycker om att sprida glädje och jobba med människor. Du kommer att få läsa tidningen, spela spel eller sitter ner och pratar med de boende. Du kan också få hjälpa till med vardagssysslor som att bädda sängen, vattna blommor och städa.

Arbeta som ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest

Karlskrona Skärgårdsfest 2018 söker dig som är intresserad av en arbetsupplevelse som visar hur det är att genomföra en stadsfestival. Det är ett arbete som ger dig chansen att få vara med och skapa festivalen. Att få vara med och ge besökarna den bästa upplevelsen och vara en del i när allt flyter på. Du får också chansen att njuta av och uppleva artister och alla aktiviteter som sker under veckorna.

Sommardans i Blekinge

Du som är intresserad av dans och vill prova på hur det är att arbeta som professionell dansare kan sommarjobba med Sommardans i Blekinge. Du får utveckla dig själv som dansare, uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge.

Om du söker till Sommardans i Blekinge kommer du att kallas till en audition. Efter audition bestäms vilka som får platserna.

När får jag svar?

Du kommer att få besked om du fått plats under april. Du meddelas via den e-post du skriver i ansökan. Titta noga så att du skriver rätt e-postadress. Om du inte fått något jobberbjudande under april så ligger du kvar på reservplats om någon tackar nej. Då meddelar vi dig så snart en plats är ledig. Om du inte fått mejl, kolla din skräppost så inte mailet hamnat där.

 • Om dina personuppgifter

  När ditt ärende handläggs behandlas dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation).

  Inlämnade uppgifter är allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighets- principen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.

  Läs mer om hur personuppgifter behandlas av Karlskrona kommun

Till ansökan