Motions-,  vandringsleder och skidspår

De många motionsspåren och de natursköna omgivningarna inbjuder till motion året runt. Vill du promenera, springa eller åka skidor finns skid- och motionsspår. 

Läs mer om motions-, vandringsleder och skidspår

ARK56

ARK56 är ett brett nätverk av leder för kajak, båt, cykling och vandring i Blekinge arkipelag. Lederna länkas samman av 13 nav där du kan byta färdsätt och som erbjuder mat, boende och upplevelser.

Läs mer om ARK56 

Parker och natur

Karlskrona kommun har en vacker och varierad natur. Vi har ett rikt och levande odlingslandskap, en mängd sjöar och skogar, en skärgård med 1 650 öar och många gröna parker med plats för lek, möten och vila.

Läs mer om Wämöparken

Trädplan

Karlskrona ska även i framtiden vara en grön stad där träden ses som en självklar del som respekteras i planering, byggprocesser och i vardagen.

Trädplan för Karlskrona kommun, pdf 6,5 kB

Odlingslotter

Karlskrona kommun arrenderar ut 94 odlingslotter i Lyckeby.

Läs mer om att hyra odlingslotter

Badplatser

Du är aldrig långt från vattnet i Karlskrona. Det är lätt att hitta både små och stora badplatser. Här finns havsbad, insjöbad och bassängbad.

Till hitta badplatser

Paddling

I Karlskrona finns fantastiska möjligheter att paddla kanot eller kajak.
Vill du ta kajaken in till centrala Karlskrona? Under sommarhalvåret finns flera parkerinsgbryggor för kajaker utlagda:

  • Stadsmarinan 6 platser.
  • Fisktorget 3 platser.
  • Kungsbron 3 platser.

Fiske

I Karlskronas härliga skärgård finner du ett av världens bästa fiske, först och främst efter gädda, men även havsöring, abborre och lax. Den fantastiska gäddpopulationen gör att Karlskronas skärgård ofta kallas för "Gäddriket".

Läs mer om fiske på visitkarlskrona.se

Båtplatser

Karlskrona kommun hyr ut cirka 1 800 fritidsbåtplatser vid 29 olika brygg-och hamnanläggningar. Här finns också 15 båtpendlarplatser där pendlare kan lägga till gratis.

Läs mer om båtplatser

Cykla i Karlskrona

Det finns goda möjligheter för dig som vill cykla i Karlskrona och vi vill att fler ska börja cykla. Det blir till nytta för både miljön och hälsan. 

Läs mer om cykelvägar, cykelpumpar och parkeringar 

Hundrastplatser

En hundrastgård är en inhägnad där hunden kan springa fritt. I Karlskrona finns ett antal hundrastgårdar där du kan rasta din hund. Flera hundar ska kunna vistas där samtidigt, så tänk på att visa respekt och hänsyn. Vid hundrastgården i Wämöparken finns även en agilitybana.