Estetisk profil

För dig som tycker om estetisk verksamhet som musik, drama/teater, att skapa, framträda och kanske dansa. Profilen ger dig möjlighet att upptäcka och utveckla en talang.

Tillsammans formar vi innehållet med syfta att:

  • utveckla elevernas estetiska kunnande.
  • ge eleverna trygghet i sitt estetiska skapande, att tro på sig själva.
  • ge eleverna möjlighet till att framträda och agera.

Målsättningen är att profilen till exemepel kan resultera i:

  • musik/teater/dansuppvisningar på torgscenen eller i andra sammanhang
  • vi kan bjuda in ”gäster” som lär oss mer eller uppträder på skolan
  • vi kan besöka estetiska verksamheter eller ”uppträdande” utanför skolan.

Ansökan

Ansökan till estetisk profil, pdf 360 kB

Ledarskapsprofil

I profilen ligger fokus på ledarskap, kunskap om kost och hälsa samt varierad träning, som behövs i alla typer av idrott. Vi riktar oss i träningen alltså ej mot endast en idrott. För eleven blir träningen ett bra komplement till den idrott man utövar på sin fritid, oavsett om det är ridning, fridykning , gymnastik eller fotboll.

Vår profil har sin bas på Nättrabyskolan och genomförs/utgår härifrån. Naturligtvis upplevs detta positivt för det är här eleverna har sina kompisar och klasskamrater. De elever som har starkt idrottsintresse har alla möjligheter på NKC. Om man deltar i ledarskapsprofilen, och väljer idrott på EP-säcken tillsammans med den ordinarie idrotten får eleven 5,5 timmar idrott i veckan.

Vi har också på skolan mycket goda möjligheter för idrott med två idrottshallar, bordtennisrum, styrkerum , spinningsal , klätterväggar mm. Utomhus har vi tillgång till fotbollsplaner, löpslinga och naturen inpå knutarna. Vi har också närhet till Arena Rosenholmsområdet.

Ansökan

Ansökan till ledarskapsprofilen, pdf 460 kB