Vuxenutbildningen Karlskrona

Här får du utbildning utifrån dina behov och nivå. Du kan välja att läsa på distans eller få utbildning i klassrum. Vuxenutbildningens lokaler hittar du på Norra Kungsgatan 24 och på Landbrogatan 17 i Karlskrona. Vi har även undervisning på Östersjöskolan och på Soft Center i Ronneby.

Kunskapsklivet

Kunskapsklivet är en regional samverkan mellan vuxenutbildningarna i Blekinge (Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg) samt Tingsryd och Bromölla.

Läs mer om Kunskapsklivet

Sfi - lär dig svenska

Svenska för invandrare (sfi) är för dig som flyttat till Sverige och behöver lära dig svenska. Du får lära dig att förstå, tala och skriva svenska och lära dig hur det svenska samhället fungerar. Du är välkommen att söka till sfi om du är folkbokförd i Karlskrona, har ett fullständigt personnummer och har fyllt 20 år.

Läs mer om sfi

Lärvux -Komvux som särskild utbildning

Lärvux är en del av Komvux och kallas Komvux som särskild utbildning och är till för vuxna med utvecklingsstörning. Komvux som särskild utbildning omfattar grundläggande och gymnasial nivå. 

Läs mer om Lärvux -Komvux som särskild utbildning

Yrkesutbildning och lärlingsutbildning

Om du är arbetssökande eller funderar du på att byta yrke, kan våra yrkesutbildningar vara något för dig. Vi erbjuder utbildningar för dig som vill bli yrkesförare, elektriker eller som vill jobba inom restaurang eller vård- och omsorg. Det finns även individuella lärlingsplatser. 

Läs mer om yrkesutbildning och lärlingsutbildning

Teoretiska kurser

På grundskolenivå

Utbildningen vänder sig till dig som saknar kunskaper motsvarande nioårig grundskola. Grundläggande vuxenutbildning ska ge dig kunskaper och färdigheter för samhälls- och yrkesliv samt för fortsatta studier.

Läs mer om att läsa kurser på grundskolenivå

På gymnasienivå

Våra kurser i språk, naturkunskap, matematik och samhällskunskap vänder sig till dig som är studiemotiverad och vill komplettera dina gymnasiebetyg eller påbörja gymnasiestudier. 

För vissa kurser finns alternativet Flex, där du får en individuell studieplan. Vi bedriver även kurser på distans, både i egen regi och i samarbete med NTI-skolan. 

Läs mer om att läsa kurser på gymnasienivå