Karlskronas imponerande och väl bevarade arkitektur och stadsplan gjorde att UNESCO 1998 gav staden världsarvsstatus. Vart du än går kan du se bevis på detta. Flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk lockar besökare från hela världen.

Militärhistorien och status som landets enda flottbas ger staden en speciell och spännande karaktär. Kruthus och befästningar utgör en häftig bakgrund tillsammans med gula färjor, vita segel och en och annan ubåt, som man kan se i vattnen kring staden.

Information och inspiration om Karlskrona hittar du i den kanal som passar dig bäst. Oavsett vilken kanal du väljer hittar du alltid uppdaterad information om evenemang, boende, restauranger, upplevelser och vad som är på gång i vår vackra stad.

Karlskrona turistbyrå

På Karlskrona turistbyrå kan du få hjälp med allt du vill veta om Karlskrona. Du kan till exempel få hjälp att boka olika typer av boende eller köpa biljetter till olika evenemang. Vi är återförsäljare för Ticketmaster, Nortic och Tickster vilket betyder att du kan hämta och köpa dina biljetter direkt hos oss till evenemang i hela Sverige.

Kontakta också Karlskrona turistbyrå för att boka guide till stadsvandringar och rundturer i området. I butiken finns fritt wifi, dator att låna och ett brett utbud av souvenirer, presenter, vykort och böcker.

Kontakt

Karlskrona turistbyrå
Stortorget 2
371 34 Karlskrona

Tel: 0455-30 34 90
E-post: visit@karlskrona.se

Läs mer på visitkarlskrona.se