E-faktura

Du som vill ha fakturan skickad direkt till din internetbank för att sedan godkänna betalning av fakturan använder dig av e-faktura. För att du ska kunna få dina fakturor elektroniskt krävs det att du anmäler dig via din internetbank.

Använd ditt kundnummer som finns på din faktura från Karlskrona kommun. Har du olika kundnummer från olika förvaltningar måste du göra en anmälan för varje kundnummer.

Autogiro

Om du vill slippa hantering av räkningar och förfallodagar beställer du autogiro. Då kommer pengarna att dras automatiskt från ditt konto och sättas in på motagarens konto.

(Detta gäller ej för hyresgäster eller arrendeavgifter till Karlskrona kommuns fastighetsavdelning.)

Du ansöker om autogiro via blanketten nedanför "Autogiroanmälan".

Med autogiro skickas fakturan ut per post, som en specifikation av beloppet som kommer att dras från ditt bankkonto.

Vill du slippa pappersfakturan, går det att kombinera autogiro med e-faktura. Då skickas ingen faktura ut per post utan fakturan kommer till din internetbank där den dras per automatik på förfallodagen.

Är du hyresgäst eller betalar arrende till Karlskrona kommuns fastighetsavdelning?

Autogiro fungerar inte för betalning av hyra eller arrende till Karlskrona kommuns fastighetsavdelning. För sådana autobetalningar ska du kontakta din bank.

Påminnelse och inkassokrav

När du får en faktura från Karlskrona kommun har du 30 dagar på dig att betala. Om du missar att betala får du en påminnelse från kommunen tio dagar efter att fakturan förfallit.

Om du missar att betala även då kommer du att få ett inkassokrav. Det inkassokravet skickas ut av Visma Financial Solutions, som Karlskrona kommun har avtal med.

Om du har frågor angående grundfakturan eller påminnelsen vänder du dig i första hand till den som står som kontakt/upplysning på fakturan och i andra hand till:
E-post: karlskrona.kommun@karlskrona.se.
Telefon: 0455-30 30 00.

Om du har frågor angående inkassokrav ska du kontakta Visma Financial Solutions:
E-post: kontakt.vfs.se@visma.com.
Telefon: 0771-23 24 02

Läs mer och logga in för att betala här.

Här kan du läsa mer om Visma Financial Solutions.

 

 

Kontakt

Äldreförvaltningen Myndighetskontoret

Kungsmarksvägen 73-75

371 44 Karlskrona

Telefontid

Biståndshandläggarna har telefontid mån-fre klockan 9.00-10.00. Genom växeln kopplas du vidare till rätt geografiskt område.

Kontakt

Frågor om abonnemang och ekonomi, vatten och avlopp

Telefontid

09.30-12.00 samt 13.00-14.30

Dag före helgdag: 09.30-12.00