Till dig som söker en kontaktperson

Du och din kontaktpersonen träffas regelbundet och gör saker tillsammans utifrån dina intressen. Du får alltid möjlighet att träffa den som är tänkt att bli din kontaktperson innan ni bestämmer er för om ni vill fortsätta att träffas.

När ni bestämt er skrivs ett avtal mellan dig och kontaktpersonen där det framgår hur ofta ni ska träffas och vilka aktiviteter ni ska göra tillsammans. Kontaktpersonsamordnaren hjälper till med avtalet. 

Att ha en kontaktperson kostar ingenting för dig. Du står för egna kostnader i samband med resor och aktiviteter samt för mat vid längre vistelser hos kontaktpersonen om detta står i avtalet.

Ansök om att få en kontaktperson

Till ansökan om stöd och service enligt LSS

Till dig som vill bli kontaktperson

Det krävs ingen särskild utbildning för att bli kontaktperson, du behöver bara ha ett intresse och engagemang för andra människor och deras situation.

Du skriver ett kontrakt för ett uppdrag som ersätts med ett arvode och omkostnadsersättning. Kontraktet skrivs gärna för en längre tid, då du blir en betydelsefull person i någons liv. 

Vill du veta mer?

Om du är intresserad av att bli kontaktperson kontaktar du kontaktpersonsamordnaren på telefon 0455-30 47 18 eller e-post susann.eklund@karlskrona.se