Vem kan få daglig verksamhet?

De dagliga verksamheterna är för dig som är i yrkesverksam ålder (upp till 65 år) och inte går någon utbildning. Du har en utvecklingsstörning, autism eller har fått en hjärnskada i vuxen ålder.

Ersättning

Du får en mindre ersättning, habiliteringsersättning, när du deltar i daglig verksamhet. Ersättningens storlek är beroende på om du deltar hel eller halv dag. Ersättningen räknas inte som lön och därför betalar du ingen skatt.

Vad kostar det?

Daglig verksamhet kostar ingenting för dig, men vissa aktiviteter, till exempel utflykter, får du betala själv. Du betalar också för lunch och kaffe, om du inte tar med eget.

Hur ansöker jag?

För att ansöka om daglig verksamhet kontaktar du kommunens biståndshandläggare genom kommunens växel på 0455-30 30 00.

Verksamhetens olika områden

Daglig verksamhet kan se olika ut, det finns både gruppverksamhet och individuell verksamhet. Den dagliga verksamheten ska likna den vanliga arbetsmarknaden och innehåller många olika arbetsuppgifter. Därför är verksamheten indelad i flera olika områden:

 • Servicesektor (försäljning, vård, service, fastighetsskötsel, transport och bilvård)
 • Industrisektor (montering, snickeri och sortering)
 • Habiliteringssektor (sinnesupplevelser, taktil stimulering, skapande, natur och musik)
 • Narurvårdssektor (skogsskötsel, djurskötsel och trädgårdsskötsel)
 • Administrationssektor (kontor, arbete vid dator, bokning, media och kultur)
 • Individuella placeringar (placering på den öppna arbetsmarknaden)

Våra olika verksamheter

Om du vill ha mer information om de olika verksamheterna kan du ringa till områdeschefen för daglig verksamhet genom Karlskrona kommuns växel på telefon 0455-30 30 00.

Dagliga verksamheter

 • 34:an (Strandgården)

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Här jobbar vi tillsammans med olika former av återbruk. Bland annat samlar vi in värmeljus, stearinet blir nya ljus och metallkopparna skickas till Thailand. Vi syr på symaskin, gör decoupage, målar och pysslar. 

  Våra tillverkade produkter säljs i butiken Rackartyg på Rådhusgatan 6.

  Besöksadress: Borgmästarkajen 34. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-30 46 45

 • Allaktivitetshuset

  Öppet måndag till fredag.

  Arbetsuppgifter: Här driver vi kiosk och café i samarbete med Lyckeby bordtennisklubb. Vi bemannar kiosken dagtid, försäljning av godis och hembakade kakor. Vi bakar till mindre sällskap i huset såsom Gymmix, Bridge, Lyckeby bordtennisklubb eller konferens. Vi hjälper andra aktörer i huset med bland annat städ, återvinning, posthantering och pant av flaskor. Utöver vårt uppdrag i kiosken sysslar vi med promenader, pyssel, avslappning, gympa, bordtennis med mera. Mycket av arbetet gör vi tillsammans.

  Besöksadress: Källevägen 1. Stadsdel: Lyckeby.

  Telefon: 0455-32 17 56 

 • Bastasjögård DV

  Öppet måndag till fredag.

  Arbetsuppgifter: Promenader i skogen, arbetsbord, fika, hämta sopor. Här på Bastasjö gård har alla arbetstagare ett eget arbetsrum, men vi är ute varje dag. Personalen har lång erfarenhet av att bemöta personer inom autismspektrumet och intellektuell funktionsnedsättning. Här finns viss tillgång till sinnesrum.

  Besöksadress: Bastasjövägen 84. Stadsdel: Bastasjö.

  Telefon: 0455-30 52 31

 • Bastasjövägen 86 DV

  Öppet måndag till fredag.

  Arbetsuppgifter: promenader i skogen, arbetsbord, fika, hämta sopor. Här på Bastasjö har alla arbetstagare ett eget arbetsrum, men vi är ute varje dag. Personalen har lång erfarenhet av att bemöta personer inom autismspektrumet och intellektuell funktionssnedsättning. Här finns viss tillgång till sinnesrum.

  Besöksadress: Bastasjövägen 86. Stadsdel: Bastasjö. 

  Telefon: 0455-32 10 21

 • Bokbacken

  Öppet måndag till fredag.

  Arbetsuppgifter: till exempel musik, matlagning, promenader, surfplattor, måla och annat pyssel. Aktiviteterna görs tillsammans i gruppen. Här finns ett sinnesrum med vattensäng.

  Besöksadress: Gullberna Park, Storören. Stadsdel: Gullberna.

  Telefon: 0455-30 45 27

   

 • Bondgårdsgruppen

  Information kommer.

 • Café Ruthensparre

  Öppet måndag till fredag.

  Arbetsuppgifter: Våra arbetsuppgifter är att hjälpa till i köket och att servera fika och lunch i caféet. Vi ordnar även med kaffe, frallor och kakor som vi går ut med till olika sammanträdesrum i kommunhuset. Många arbetsuppgifter görs självständigt men arbetshandledare finns alltid i närheten.

  Besöksadress: Östra Hamngatan 7B. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-32 15 99

 • Gula Villan

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: På Gula Villan ligger fokus på livet i trädgården där vi gjuter fågelbad, krukor och konst i betong som kunder är välkomna att handla. Vi jobbar klimatsmart och planterar blommor som lockar till sig olika smådjur. Vi har även en tjänstehund som heter Maggie. Vi är mycket för att njuta och fokuserar på en god social gemenskap och trivsamma arbetsdagar. Exempel på andra sysslor är utflykter, pyssel, sång och dans. Flertal av både arbetshandledare och arbetstagare använder tecken som kompletterande kommunikationssätt. Här gör vi allting tillsammans.

  Besöksadress: Framgångsvägen 2. Stadsdel: Rosenholm.

  Telefon: 0455-30 46 22

   

 • Hunddagis

  Öppet måndag till fredag, inklusive kvällar. 

  Arbetsuppgifter: Här har vi hand om upp till 15 hundar när deras matte eller husse jobbar. Vi gör olika aktiviteter med hundarna och går långa promenader varje dag i ur och skur. Vi delar ibland upp oss i mindre grupper för att jobba tillsammans.

  Besöksadress: Slottsvägen. Stadsdel: Rosenholm.

  Telefon: 0455-30 52 30

 • Hälsopaletten

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Här är fokus på individens behov, flertal aktiviteter genomförs utomhus men verksamheten är utrustad med flertal sinnesrum, träningskök, gymnastiklokal och bubbelbad. Här arbetar vi framförallt enskilt med en egen arbetshandledare men ibland har vi gruppaktiviteter som musik. Verksamheten är uppdelad i tre mindre avdelningar, där alla har varsitt eget arbetsrum. 

  Besöksadress: Arenavägen 7-9. Stadsdel: Rosenholm.

  Telefon: 0455-30 47 81, 0455-30 47 82, 0455-32 10 09

 • Kassans Café

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Caféet sköter personalmatsalen på Försäkringskassan med arbetsuppgifter såsom att handla, laga lättare lunch, ordna salladsbufféer, baka, servera frallor och förbereda inför möten på Försäkringskassan. Vi hjälper även till att hämta disk runtom i huset och kan förbereda fikavagnar. Vi utför visst städ av lokalen och går ut på promenader. 

  Besöksadress: Stora Möllebacksgränd 10 (ingång till gårdsplan från Landbrogatan). Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-30 46 00

 • Kontorsservice

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Vi har våra lokaler i mitten av kommunhuset. Vi servar kommunhuset med bland annat att fylla på papper i skrivare och förbereda konferensrum. Vi delar även ut post och säljer kontorsmaterial till de som jobbar i huset. Gott lokalsinne kan vara bra då huset är stort!

  Besöksadress: Östra Hamngatan 7. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-30 47 36

 • Kulturpaletten

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Vi är kulturarbetare och jobbar med bland annat bild, måleri, lera, teater, dans och musik. Vi har och deltar i utställningar och besöker olika kulturella evenemang. Vi jobbar samtidigt, på egna projekt vid våra egna arbetsplatser.

  Besöksadress: Urmakaregränd 1-3 (bortre gaveln). Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-30 45 73

 • Personalbutiken

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: De som jobbar här tycker om möten med nya ansikten varje dag. Vi jobbar med att prismärka varor, plockar upp varor på hyllor, inventerar varor, sitter i kassan och beställer varor. En del uppgifter genomförs självständigt men arbetshandledare är alltid i närheten för att kunna hjälpa till.

  Butiken är endast öppen för anställda inom Region Blekinge och funktionsstödsförvaltningen Karlskrona kommun.

  Besöksadress: Blekingesjukhuset, Byggnad 30. Stadsdel: Bergåsa.

  Telefon: 0455-30 46 23

 • Poliskaféet

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Vi jobbar med att servera frukost och fika i cafeterian till dem som jobbar i polishuset. Vi gör bankärenden, handlar och bakar. Flera moment är självständiga och tempot kan ibland vara lite högre.

  Besöksadress: Järnvägstorget 5. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-36 23 46

 • Presspunkten

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Här gör vi en tidning! Skriver artiklar, intervjuar och fotar. Det finns flera datorer för redigering. De flesta frilansar men schema går att ordna. För att ta sig till tredje våningen finns trappa, utan hiss.

  Besöksadress: Ostermansgatan 18, 3 vån. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0709-30 35 82

 • Rackartyg

  Öppet måndag-fredag (Särskilda öppettider för affären)

  Arbetsuppgifter: Rackartyg är en secondhandbutik som säljer barnrelaterade saker. Till vår verksamhet skänker man kläder och andra barnrelaterade saker. Vi tvättar, stryker, prismärker och säljer sedan de varor vi får in. De som jobbar här tycker om möten med nya ansikten varje dag! Vissa moment genomförs självständigt men arbetshandledare finns alltid i närheten.

  Vi säljer även tillverkade produkter från andra dagliga verksamheter.

  Besöksadress: Rådhusgatan 6. Stadsdel: Trossö. 

  Telefon: 0455-30 33 38

 • Receptionen Ekliden

  Öppet måndag till fredag.

  Arbetsuppgifter: I Receptionen tar vi emot besökare som kommer till förvaltningen i olika ärende. Förutom det jobbar vi med postgången i huset, lämnar ut bilnycklar och bistår med diverse beställningsjobb, som till exempel klipp och lamineringsjobb. Vi är serviceinriktade och lägger stort fokus på våra besökare. Vissa arbetsuppgifter görs självständigt men mycket gör vi tillsammans.

  Besöksadress: Hillerödsvägen 35. Stadsdel: Ekliden.

  Telefon: 0455-32 12 77

 • Regnbågen

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Här på Regnbågen har vi olika aktivitets- och sinnesrum där vi arbetar med våra sinnen. Vi har även aktiviteter som till exempel taktil beröring, promenader, alternativ kommunikation och gruppaktiviteter med musik, rullstolsdans och fallskärm. Arbetshandledarna har alla lång erfarenhet av att möta personer med olika kommunikationssätt, flertal av arbetstagarna har med sig personlig assistent.

  Besöksadress: Arenavägen 1. Stadsdel: Rosenholm.

  Telefon: 0455-30 46 32

 • ReTmo

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Vi jobbar med att riva och transportera papper till återvinningen. Vi jobbar i en grupp där vi tillsammans ska utföra vårt uppdrag och få social träning genom att möta människor på olika platser. Flertal av både arbetshandledare och arbetstagare använder tecken som kompletterande kommunikationssätt. Här kan vi jobba i mindre grupper men ibland sitter vi alla i samma rum och jobbar bredvid varandra.

  Besöksadress: Gullbernavägen 20. Stadsdel: Vedeby.

  Telefon: 0455-32 17 77

 • Ringö Vaktmästeri

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: På Ringö vaktmästeri jobbar vi utomhus året runt. Här är det mycket självständigt arbete. Vi utför uppgifter som gräsklippning, skötsel av rabatter och träd, målning ute och inne, fastighetsskötsel och sophantering. Vi har även arbete kopplat till is och snö under vinterhalvåret. Det förekommer hantering av eldrivna verktyg.

  Besöksadress: Ringövägen 40. Stadsdel: Ringö.

  Telefon: 0709-30 45 68

 • Silvervägen

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: På Silvervägen arbetar vi med plock och sortering av skruv, vi strimlar papper och arbetar med återvinning. Vi utför friskvård en gång om dagen i form av rörelseövningar eller promenader. Här jobbar vi sida vid sida och arbetshandledare finns alltid i närheten.

  Besöksadress: Silvervägen 1. Stadsdel: Torskors.

  Telefon: 0455-30 47 08

   

 • Stallgruppen

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Vi hjälper Karlskrona Lyckå Ridklubb med olika sysslor som städning av omklädningsrum och toaletter, tömmer skottkärror med gödsel i ridhus och paddockar, mockar cykelbanan, sopar läktare och klipper gräs. Vi jobbar mycket utomhus men inte med hästarna. En dag i veckan har vi inga arbetsuppgifter på ridskolan. Då har vi utedag som kan bestå av träning, promenad eller matlagning utomhus.

  På stallet är det en förutsättning att du som arbetstagare är intresserad av att vara ute mycket och kan utföra arbetssysslor på egen hand med stöd av arbetshandledare. Vi arbetar för att du ska bli så självständig som möjligt i ditt arbete och i samarbete med arbetshandledaren gör vi ett individuellt anpassat schema för dig.

  Stallgruppens dagliga verksamhet ska ge en meningsfull sysselsättning utifrån personens specifika förutsättningar.

  Besöksadress: Ridskolan Lyckeby. Stadsdel: Vedeby.

  Telefon: 070-9304633, 070-9303462

 • Trädgårdsgruppen

  Information kommer.

 • Träffpunkten

  Öppet måndag-fredag, även vardagskvällar.

  Arbetsuppgifter: Träffpunkten är en mötesplats där besökare kan komma för att träffa andra, fika eller äta lunch i caféet, spela biljard, få tillgång till datorer, pysselrum, syrum och samtalsrum. Att jobba på Träffpunkten kan innebära att hjälpa till med våra vardagliga uppgifter. Då vi driver caféet kan det vara bland annat kassaansvar, bakning och matlagning. Vi jobbar även med tvätt, vävning, syuppgifter och städ. På Träffpunkten är det nästan alltid besökare som vi umgås med hela dagarna. 

  Besöksadress: Ostermansgatan 18. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455-30 52 20

 • Vakmästargruppen

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Vi arbetar med att köra olika transporter som till exempel post, mat och återvinning. Vi hjälper till med lättare vaktmästerijobb på de olika dagliga verksamheterna och i våra olika gruppbostäder. Vi jobbar tillsammans.

  Besöksadress: Gullbernavägen 20. Stadsdel: Vedeby.

  Telefon: 0709-30 46 44

 • Vedeby Trä

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Gruppen arbetar med snickeriarbeten åt olika kunder. Vi skapar stationsindelade arbetsuppgifter efter ditt behov och din förmåga. Vi vill att du ska få möjlighet att arbeta självständigt och känna att ditt arbete är viktigt. Arbetet är självständigt men arbetshandledare finns alltid i närheten.

  Besöksadress: Gullbernavägen 20. Stadsdel: Vedeby.

  Telefon: 0455-30 46 47

 • ViGör

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: På ViGör arbetar vi med hälsa. Vi testar på olika fysiska aktiviteter, både i våra lokaler, utomhus och på olika träningsanläggningar. Vi lär oss hur man ska träna och äta för att må bra och vi lär oss även hur kroppen fungerar. Här kan vi ibland ha egna uppgifter men oftast jobbar vi tillsammans.

  Besöksadress: Kungsmarksplan. Stadsdel: Kungsmarken.

  Telefon: 0455-30 47 54

 • Vitbåden

  Öppet måndag-fredag.

  Arbetsuppgifter: Här har vi ett lite lägre tempo. Vi läser tidningen tillsammans varje dag. Vi läser om naturen för att sedan gå ut och titta på den. Vi har även friskvård, matlagning en gång varje vecka och musik. Vissa uppgifter genomförs ensam med arbetshandledare men ofta gör vi saker tillsammans. Vita rummet finns för avslappning.

  Besöksadress: Gullberna Park, Vitbåden. Stadsdel: Gullberna.

  Telefon: 0455-30 52 27

 • Jobbcenter - individuell placering

  Öppet måndag-fredag.

  Individuell placering innebär att beslutet om daglig verksamhet verkställs på ett företag, till exempel inom dagligvaruhandeln, på en städfirma eller inom verkstadsindustrin. Syftet med en individuell placering är att skapa möjlighet till utveckling och stimulans genom anpassade arbetsuppgifter på den reguljära arbetsmarknaden. 

  En anställd på företaget blir en kontakt för individen och blir som ett stöd för frågor som kan uppkomma. Att ha en individuell placering kan i vissa fall ge möjlighet till olika former av anställning, möjligheten att byta från individuell placering till daglig verksamhet i grupp finns också.

  När individen valt individuell placering ställer en arbetsspecialist på jobbcenter frågor om intressen, styrkor och arbetsförmåga. Arbetsspecialisten följer med till företaget, där en representant från företaget ställer frågor om bland annat arbetstid. Efter mötet bestämmer företaget om det blir ett ja eller ett nej till placering. Vid ett jag utformas sedan placeringen efter individen och företagets behov.

  Företaget bestämmer vilka regler som gäller på arbetsplatsen. Arbetsspecialisten medverkar vid introduktion på företaget om så individen önskar och håller sedan kontakt enligt överenskommelse.

  Besöksadress: Norra Smedjegatan 51. Stadsdel: Trossö.

  Telefon: 0455–268 11