Vem kan få daglig verksamhet?

De dagliga verksamheterna är för dig som är i yrkesverksam ålder (upp till 65 år) och inte går någon utbildning. Du har en utvecklingsstörning, autism eller har fått en hjärnskada i vuxen ålder.

Ersättning

Du får en mindre ersättning, habiliteringsersättning, när du deltar i daglig verksamhet. Ersättningens storlek är beroende på om du deltar hel eller halv dag. Ersättningen räknas inte som lön och därför betalar du ingen skatt.

Vad kostar det?

Daglig verksamhet kostar ingenting för dig, men vissa aktiviteter, till exempel utflykter, får du betala själv. Du betalar också för lunch och kaffe, om du inte tar med eget.

Hur ansöker jag?

För att ansöka om daglig verksamhet kontaktar du kommunens biståndshandläggare genom kommunens växel på 0455-30 30 00.

Verksamhetens olika områden

Daglig verksamhet kan se olika ut, det finns både gruppverksamhet och individuell verksamhet. Den dagliga verksamheten ska likna den vanliga arbetsmarknaden och innehåller många olika arbetsuppgifter. Därför är verksamheten indelad i flera olika områden:

  • Servicesektor (försäljning, vård, service, fastighetsskötsel, transport och bilvård)
  • Industrisektor (montering, snickeri och sortering)
  • Habiliteringssektor (sinnesupplevelser, taktil stimulering, skapande, natur och musik)
  • Narurvårdssektor (skogsskötsel, djurskötsel och trädgårdsskötsel)
  • Administrationssektor (kontor, arbete vid dator, bokning, media och kultur)
  • Individuella placeringar (placering på den öppna arbetsmarknaden)

Våra olika verksamheter

Om du vill ha mer information om de olika verksamheterna kan du ringa till områdeschefen för daglig verksamhet genom Karlskrona kommuns växel på telefon 0455-30 30 00.

Bokbacken

På Bokbacken har vi olika aktiviteter, till exempel musik, matlagning, promenader, surfplattor, målning och leverans av fikabröd.

Besöksadress: Gullberna Park Storören
Telefon: 0455-30 45 27

Hunddagis

Här har vi hand om upp till 15 hundar när deras matte eller husse jobbar. Vi har öppet dagtid måndag till fredag. Vi gör olika aktiviteter med hundarna och går långa promenader varje dag i ur och skur.

Besöksadress: Rosenholm, Slottsvägen
Telefon: 0455-3277 10

Individuella placeringar

Här är du ute och arbetar på ett företag. Du får hjälp och stöd av en personal att hitta en arbetsplats som funkar för dig.

Telefonnummer till arbetsspecialist: 0455-30 51 95, 0455-30 52 28

KulturPaletten

Vi är kulturarbetare och jobbar med bland annat bild, måleri, lera, teater, dans och musik. Vi har och deltar i utställningar och besöker olika kulturella evenemang.

Besöksadress: Urmakaregränd 1-3 (bortre gaveln)
Teleofn: 0709-30 45 70

Personalbutiken

Vi jobbar i landstingets personalbutik. Här har vi många och varierande arbetsuppgifter. Bland annat prismärker vi varor, plockar upp varor på hyllor, sitter i kassan och beställer varor.

Besöksadress:Centrallassarettet Byggnad 30
Telefon: 0455-30 46 23

Poliscaféet

Vi jobbar med att servera frukost och fika i cafeterian till dem som jobbar i polishuset. Vi gör bankärenden, handlar och bakar.

Besöksadress: Järnvägstorget 5
Telefon: 0455-36 23 46

Porslinan

Våra arbetsuppgifter är att hjälpa till i köket och att servera fika och lunch i caféet. Vi ordnar även med kaffe, frallor och kakor som vi går ut med till olika sammanträdesrum i kommunhuset och de som jobbar på marinbasen.

Besöksadress: Östra Hamngatan 7B
Telefon: 0455-30 46 45

ReTimo

Vi jobbar med att riva och transportera papper till återvinningen. Vi jobbar i en grupp där vi tillsammans ska utföra vårt uppdrag och få social träning genom att möta människor på olika platser.

Besöksadress: Gullbernavägen 20
Telefon: 0709-30 38 91

Rosenlyckan

Här har vi ett lite lägre tempo. Vi läser tidningen tillsammans varje dag. Vi läser om naturen för att sedan gå ut och titta på den. Vi har även friskvård, matlagning och musik.

Besöksadress: Gullberna Park Storören
Telefon: 0455-30 52 27 

Servicegruppen Eken

Vi sköter beställning av mat, diskar, dukar och tvättar. Vi bakar kakor och bröd till andra grupper inom daglig verksamhet.

Besöksadress: Ringvägen 2, Västra Mark
Telefon: 0455-30 46 32

Solgläntan

Här får du tillgång till sinnesstimulering i våra aktivitetsrum på Lustgården. Vi har lättläst, musik, gymnastik, datorkunskap och kommunikaiton, uteaktiviteter och massage.

Besöksadress: Ringvägen 2, Västra Mark
Telefon: 0455-30 46 32

Stallet

Vi hjälper Karlskrona Lyckå Ridklubb med olika sysslor som städning, trädgårdsarbete, hålla rent i hagar, ridhus och runt hallen. Vi jobbar mycket utomhus men inte med hästarna.

Besöksadress: Ridskolan Lyckeby
Telefon: 0709-30 34 62, 0709-30 46 33

Trädgårdsgruppen

Här jobbar vi med trädgådsarbete. När du jobbar här är det viktigt att du tycker om att vara utomhus och arbeta med kroppen.

Besöksadress: Gullbernavägen 20
Telefon: 0709-30 40 74

Vaktmästargruppen

Vi arbetar med att köra olika transporter som till exempel post, mat och återvinning. Vi hjälper till med lättare vaktmästerijobb på de olika dagliga verksamheterna och i våra olika gruppbostäder.

Besöksadress: Gullbernavägen 20
Telefon: 0709-30 46 44

Vedeby trä och montering

Trägruppen arbetar med snickeriarbeten åt olika kunder. Vi skapar stationsindelade arbetsuppgifter efter ditt behov och din förmåga. Vi vill att du ska få möjlighet att arbeta självständigt och känna att ditt arbete är viktigt.

Besöksadress: Gullbernavägen 20
Telefon: 0455-30 46 47

ViGör

På ViGör arbetar vi med hälsa. Vi testar på olika fysiska aktiviteter, både i våra lokaler, utomhus och på olika träningsanläggningar. Vi lär oss hur man ska träna och äta för att må bra och vi lär oss även hur kroppen fungerar.

Besöksadress: Kungsmarksplan
Telefon: 0455-30 47 54, 0455-30 47 55

Värdshuset Bubbetorp 

Vi är ofta ute i skog och mark, för hos oss är naturen viktig. På våren och sommaren gjuter vi olika saker i betong som vi sedan säljer. Vi tränar på vardagssysslor som att gå och handla och laga mat.