Fischerströmska gymnasiet är den minsta av de kommunala gymnasieskolorna i Karlskrona.

Vår skola kännetecknas av ett stort engagemang för att du som elev ska må bra och hitta en känsla av samhörighet. Vi lägger stor vikt vid elevvård och att du ska känna dig sedd och bli mött på den kunskapsnivå du befinner dig.

Hos oss finns Introduktionsprogrammen och Carpe Diem, som är en skola för dig med AST (autismspektrumtillstånd). Introduktionsprogrammen ligger på våning 4 och 6 i Psilanderhuset på Trossö. Carpe Diem ligger i det närliggande kvarteret Lindblad på Ölandsgatan.

En trygghet för dig som elev är att du alltid kan kontakta studie- och yrkesvägledare, kurator eller skolhälsovård. De finns tillgängliga alla skoldagar.

Vi har två egna bibliotek, egna matsalar och caféer i skolans lokaler.

Fischerströmska gymnasiet

Östra Köpmansgatan 10