Här kan du läsa mer om Krisberedskapsveckan.

Om en kris skulle inträffa arbetar kommunen och samhällets resurser för att kunna hjälpa så många som möjligt så snart som möjligt. Först prioriteras de mest utsatta och därför kan du behöva klara dig själva en tid.

Information vid en kris

Vid en kris finns all tillförlitlig och uppdaterad information samlad på myndigheternas webbplats Krisinformation.se

Förberedelser inför en kris

Fundera över hur exempelvis ett längre elavbrott skulle påverka dig och din omgivning. Förbered dig genom att packa en krislåda med saker som är bra att ha i en krissituation.

Vatten – Ha en vattendunk hemma så att du kan hämta vatten från ett hämtställe. Du kan också frysa in vatten i PET-flaskor och förvara i frysen.

Värme – En alternativ värmekälla som öppen spis är förstås till stor hjälp. Se till att du har varma kläder och sovsäck hemma. Tändstickor, värmeljus och en ficklampa med batterier är bra att ha i krislådan.

Mat – Ett sprit- eller campingkök med bränsle behövs för matlagning. Ha ett lager med mat med lång hållbarhet hemma och som du kan äta utan eller med enkel tillagning.

Kommunikation – Med en batteridriven radio hemma kan du lyssna på viktig samhällsinformation via P4. Bilradion är också ett alternativ. Skriv ner telefonnummer till anhöriga på en lapp och förvara i krislådan.

Läs mer om hur du kan förbereda dig inför en kris på Dinsakerhet.se