Wämöparken_kollage.jpg

Säsongen inleds med öppning av parken när våren kommit och avslutas med Pumpafestivalen under Halloween.

Utveckla Wämöparken

Wämöparken har de senaste åren vuxit i populäritet. Många kommer hit för att grilla, rasta hunden, titta på djuren eller de vackra kulturhistoriska byggnaderna. Nu behöver kommunen din hjälp att för att göra parken ännu bättre.

Har du några förslag på konkreta åtgärder för att öka trivseln i Wämöparken?
Skicka ett mejl till:

utvecklingwamoparken2018@karlskrona.se 

Bokning 

Gör gärna en bokningsförfrågan om du är intresserad av att boka festplatsen för din tillställning eller om du vill veta mer.

Gör din bokningsförfrågan här

Djurparken och lekplats

I djurparken träffar du hönor, kycklingar, grisar, getter, ankor och kaniner. Titta, klappa, var med vid matning och lär dig mer om några av våra svenska husdjur. Vid djurparken finns en lekplats för barnen att leka i. I lekplatsen finns en stor gunga, en gungbräda och en koja att klättra upp i. Här finns också en lekstuga och en balansbana.

Kulturbyggnaderna

Parkens historiska torp och stugor räknas som kulturbyggnader. Dessa kan besökas från mitten av maj och så länge säsongen tillåter alla dagar mellan klockan 10-15.

Hundrastgård och agilitybana

Hundrastgården med agilitybanan är tillgänglig för alla hundar, hussar och mattar hela säsongen och behöver inte bokas. Tänk på att visa respekt och hänsyn. Om det redan är någon inne i hundrastgården så ta kontakt med personen och visa tydligt att du kommer in med din hund.

Om du är hungrig

Ta med egen matsäck och hitta din favoritplats i parken. I Wämöparken finns flera grillplatser som du kan använda. Vid djurparken är grillen tänd på lördagar och söndagar klockan 11-14 under sommarsäsongen. 

Kaffestugan

För kaffestugan i Wämöparken ansvarar Blekinge natur- och kulturvård. Kaféet serverar fika och enklare måltider. Sällskap upp till 40 personer kan boka det stora rummet och det finns ett konferensrum som rymmer 10-12 personer i Prästgården.

Lek och spel

Mitt emot kaffestugan kan du passa på att spela ett parti schack eller utmana någon i fia med knuff. I parken finns också en labyrint. Det är en plats för alla, stora som små, att prova om man kan hitta vägen ut. 

Promenera på Vilsestigen och Wämöleden

På Vilsestigen kan barn promenera och lära sig hur de ska göra om de går vilse i skogen. Följ skyltarna i skogen tillsammans.

Genom Wämöparken går den populära Wämöleden. Wämöleden är cirka 10 kilometer och sträcker sig runt hela Wämö bland tätbebyggelse, längs med vattnet och genom skogspartier.

Vandringsstråket har gjorts tillgängligt för barnvagn, rollator och elrullstol. Wämöleden är väl markerad med skyltar och orange markering på träd och stolpar.