Logga för utskrift

Wämöparken

Wämöparken är en kombinerad kultur-, natur- och nöjespark.

Wämöparken portal

Evenemang i Wämöparken 2017

På festplatsen anordnas olika evenemang under året. Karlskrona kommun och olika föreningar står för programmet. Säsongen inleds med öppning av parken när våren kommit och avslutas med Pumpafestivalen i slutet av oktober. Gör gärna en bokningsförfrågan om du är intresserad av att boka festplatsen för din tillställning eller om du vill veta mer.  

Djurparken

I djurparken träffar du hönor, kycklingar, grisar, getter, ankor och kaniner. Titta, klappa, var med vid matning och lär dig mer om några av våra svenska husdjur.

Lekplats

Vid djurparken finns en lekplats för barnen att leka i. I lekplatsen finns en stor gunga, en gungbräda och en koja att klättra upp i. Här finns också en lekstuga och en balansbana.

Kulturbyggnaderna

Parkens historiska torp och stugor är öppna från mitten av maj och så länge säsongen tillåter. Kulturbyggnaderna är öppna alla dagar klockan 10-15.

Läs mer om kulturbyggnaderna på Blekinge museums hemsida.

Hundrastgård och agilitybana

Hundrastgården med agilitybanan är tillgänglig för alla hundar, hussar och mattar hela säsongen och behöver inte bokas. Tänk på att visa respekt och hänsyn. Om det redan är någon inne i hundrastgården så ta kontakt med personen och visa tydligt att du kommer in med din hund.

Om du är hungrig

Ta med egen matsäck och hitta din favoritplats i parken. I Wämöparken finns flera grillplatser som du kan använda. Vid djurparken är grillen tänd lördagar och söndagar klockan 11-14.

Kaffestugan

För kaffestugan i Wämöparken ansvarar Blekinge Natur- och Kulturvård. Kaféet serverar fika och enklare måltider och erbjuder även laktos- och glutenfria alternativ. Sällskap upp till 40 personer kan boka det stora rummet och det finns ett konferensrum som rymmer 10-12 personer i Prästgården.

Kaffestugan har öppet alla dagar klockan 11.00-16.00. Öppettiderna gäller tillsvidare. Kontakt: This is an email address eller 0455-45666 (inom kort öppnar Kaffestugans ”gamla” telefonnummer, 0455-22820).

Lek och spel

Mitt emot kaffestugan kan du passa på att spela ett parti schack eller utmana någon i fia med knuff. I parken finns också en labyrint. Det är en plats för alla, stora som små, att prova om man kan hitta vägen ut. 

Promenera på vilsestigen och Wämöleden

På Vilsestigen kan barn promenera och lära sig hur de ska göra om de går vilse i skogen. Följ skyltarna i skogen tillsammans.

Genom Wämöparken går den populära Wämöleden. Wämöleden är cirka 10 kilometer och sträcker sig runt hela Wämö bland tätbebyggelse, längs med vattnet och genom skogspartier. Vandringsstråket har gjorts tillgängligt för barnvagn, rollator och elrullstol.

Wämöleden är väl markerad med skyltar och orange markering på träd och stolpar. 

Läs mer om Wämöleden   

Om Wämöparken

Wämöparken är en kombinerad kultur-, natur- och nöjespark. Parken invigdes 1910 och speglar den tidens nationalromantiska anda. Tidigare har parken varit ett militärt övningsområde och en mötesplats för arbetarrörelsen under dess framväxt i slutet av 1800-talet.

Karlskrona kommun sköter Wämöparken. Här finns sköna miljöer och värdefull natur mitt i staden. Wämöparken Wämöparken är ett populärt utflyktsmål i Karlskrona, inte minst för barnfamiljer. 

 • Logo Wämöparken 100 år länk program 10 juni Wämöparken 100 år

 • Hitta hit

  Wämöparken ligger på Hästövägen vid Krutviken.

   

   Åker du buss stannar stadsbuss 8 precis utanför parken. Hållplatsen heter Wämöparken.

  Det är också lätt att ta sig hit med cykel. Cykel- och gångvägar är väl utbyggda i området.

 • Parkering & toaletter

   

   Tar du dig hit med bil finns gratis parkering vid krutviken och sjukhuset.

   

   I Wämöparken finns handikappanpassade toaletter med skötbord.

 • Boka festplatsen i Wämöparken

  Festplatsen i Wämöparken kan bokas för evenemang. På festplatsen finns:

  • 1 scen
  • 1 dansbana med scen och tak
  • 3 stycken kiosker
  • Paviljongen med chokladhjul, bollkastning, pilkastning och lotterilucka


  Utanför festplatsen finns Wämöparkens kaffestuga, minidjurparken, kulturbyggnaderna och en skön parkmiljö.

  Vill du boka Wämöparken eller veta mer kontakta:
  Stina Erixon,
  telefon 0709- 30 30 48
  This is an email address


   

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-10-30
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Bostad--miljo/Naturvard/Park--natur/Wamoparken/