Logga för utskrift

Upplevelsernas Karlskrona

"Vi ska erbjuda ett brett utbud av upplevelser kring vår unika skärgårds- och världsarvsmiljö. Med hög kvalitet och gott värdskap kan vi locka besökare året om och göra besöksnäringen till en ny basnäring i Karlskrona."

Här följer ett exempel på hur kommunen jobbar med upplevelsernas Karlskrona:

15 miljoner för fler evenemang

Besöksnäringen ska nå elitnivå – och Karlskrona ska bli mästare på evenemang. Därför öronmärker Karlskrona kommun 15 miljoner kronor extra under tre år.

bild Timo Leinonen i KHK. Foto: Andreas Blomlöf

Det är kommunens bolag Utveckling i Karlskrona AB som ska göra det bästa av pengarna i samarbete med föreningar, organisationer och näringslivsaktörer.
– Målet är att göra Karlskrona till en attraktivare kommun för turister, företag och invånare, säger Bengt Lingman, vd för Utveckling i Karlskrona.

Inbjuder till samarbete

Tanken är inte att kommunen ska driva projekten och evenemangen, utan det ska engagerade företag och föreningar göra. Med pengarna ska kommunen kunna agera samarbetspartner åt dem som vill och kan agera för att utveckla Karlskrona som en het och ledande evenemangsstad. Satsningen välkomnar evenemang inom allt från klimat, miljö och landsbygdsutveckling till idrott, hälsa och kultur. Det är också sagt att satsningarna ska ske i hela kommunen – i staden, vid kusten och på landsbygden.

– Ett fint evenemang som vi redan nu vet kommer att utvecklas ytterligare till sommaren är Veteranbåtsdagarna, som arrangeras av Marinmuseum och Förlags AB Albinsson och Sjöberg, säger Bengt Lingman.

 • Utvecklingsområden

  Vision Karlskrona 2030 består av fem utvecklingsområden:

  • Attraktiv livsmiljö
  • Snabba kommunikationer
  • Utbildning och kunskap
  • Upplevelsernas Karlskrona
  • Näringslivets Karlskrona

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-04-16
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Karlskrona-2030/Upplevelsernas-Karlskrona/