Logga för utskrift

Feriearbete

Vill du vara med och göra skillnad? Varje dag arbetar Karlskrona kommun med att utbilda barn och unga, hjälpa äldre och svaga i samhället och hålla rent och fint på gator och torg. Vi ordnar också aktiviteter för invånare, gör så att parkerna blommar, att turisterna trivs och att företag får den service de behöver.

Mellan 1 februari och 2 mars kan du söka feriejobb i Karlskrona kommun för sommaren 2018.

I år kan du som är född 2001 eller 2002 söka feriejobben. För att få ett feriearbete måste du vara folkbokförd i Karlskrona kommun. I år har Karlskrona kommun 300 feriejobb. Du som inte har rätt ålder att söka kommunens feriejobb kan söka feriejobb på Landstinget. På Navigatorcentrum kan du få tips om privata företag som söker sommarjobbare.

Du arbetar på ditt feriejobb i tre veckor. Du kan välja mellan flera olika perioder och arbetsområden. De arbetsområden som finns är bland annat barnomsorg, vaktmästeri & städ, Turism och evenemang, Park och trädgård och äldreomsorg. Du kan även önska att få jobba med Karlskrona skärgårdsfest, Sommardans i Blekinge eller som Ungdomsambassadör.

Arbetstid och lön

Arbetstiden är 6 timmar per dag, exklusive lunch.
I år är lönen för dig som är född 2001 och 2002 65 kr/timme, exklusive semesterersättning.
Observera att du som jobbar första perioden jobbar några timmar mindre midsommarveckan eftersom midsommarafton är en ledig dag och ingen ersättning utgår.

Perioder och arbeten

Här kan du läsa mellan vilka datum perioderna pågår och vilka arbetsuppgifter som ingår i de olika jobben.
• Period 1: 18 juni – 8 juli
• Period 2: 9 juli – 29 juli
• Period 3: 30 juli – 19 augusti
• Sommardans Blekinge: 18 juni – 8 juli
• Karlskrona skärgårdsfest: 23 juli – 18 augusti
• Ungdomsambassadör: 18 juni - 8 juli

Barnomsorg

Tycker du det är roligt att jobba med barn och gillar nyfikna frågor? Då är detta något för dig. Du arbetar inom grundskola eller förskola. Du är tillsammans med barn och sköter även vardagssysslor som att duka, städa och plocka undan saker.

Kök

Gillar du att baka och laga mat så är detta rätta jobbet för dig. I arbetsuppgifterna ingår köksarbeten som att baka, servera mat, städa och diska i något av kommunens kök.

Park & trädgård

Tycker du om att arbeta utomhus och med stor variation inom park och trädgård? Då passar detta jobbet dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att klippa gräs, kratta och rensa ogräs på någon av parkenhetens fina områden.

 

Ungdomsambassadörer

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill vara med och påverka kommunens utvecklingsarbete? Då är detta ett jobb för dig! 

Som ungdomsambassadör kommer du arbeta med att hitta förslag på kreativa lösningar för ökad delaktighet och inflytande bland unga i Karlskrona kommun. Arbetet syftar till att sprida kunskap till andra ungdomar om tobak och tobaksförebyggande arbete.

Här kan du läsa mer om att arbeta som ungdomsambassadör

Turism & evenemang

Är du en öppen, glad och trevlig person som har lätt för att prata med människor? Då är detta ett jobb för dig! Du behöver kunna tala svenska och engelska flytande. Ett stort plus är om du kan tala fler språk som polska och tyska. Du arbetar med frågor kring turism och jobbar tillsammans med turistbyrån. I arbetsuppgifterna kan du till exempel få göra enkätundersökningarna, dela ut information med mera.

Vaktmästeri & städ

Lokalvård idag handlar inte bara om att gå omkring med mopp och dammtrasa. Du kommer även att få prova de olika momenten och de maskiner som vi använder oss av varje dag. I jobbet ingår att städa klassrum och andra arbetsuppgifter som ett vaktmästeri jobbar med. I detta arbete är det viktigt att ha bra skor och kläder.

Äldreomsorg

Detta är ett jobb för dig som tycker om att sprida glädje och jobba med människor. Du kommer att få läsa tidningen, spela spel eller sitter ner och pratar med de boende. Du kan också få hjälpa till med vardagssysslor som att bädda sängen, vattna blommor och städa.


Arbeta som ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest

Karlskrona Skärgårdsfest 2018 söker dig som är intresserad av en arbetsupplevelse som visar hur det är att genomföra en stadsfestival. Det är ett arbete som ger dig chansen att få vara med och skapa festivalen. Att få vara med och ge besökarna den bästa upplevelsen och vara en del i när allt flyter på. Du får också chansen att njuta av och uppleva artister och alla aktiviteter som sker under veckorna.

Här kan du läsa mer om att jobba som ambassadör på Karlskrona skärgårdsfest

Film från Karlskrona Skärgårdsfest


 

Sommardans i Blekinge

Du som är intresserad av dans och vill prova på hur det är att arbeta som professionell dansare kan sommarjobba med Sommardans i Blekinge. Du får utveckla dig själv som dansare, uppträda på offentliga platser runt om i länet och knyta kontakter till andra dansare i Blekinge.

Här kan du läsa mer om Sommardans i Blekinge.

Film från Sommardans i Blekinge 2017

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2018-02-08
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Jobba-hos-oss1/Feriearbete/