Logga för utskrift

Parkering förbjuden för stadsbor?

Ämnet skapat av Arne M 2018-01-27 10:45

1. Varför ska de som bor i staden få parkera i stan?
Det är ingen rättighet att bilen ska stå parkerad nedanför lägenheten o det ska vara enkelt o nära att nyttja bilen när man bor i stan. Iaf ingen större rätt än att vi som jobbar i stan ska ha rätt att parkera. Finns ju kollektivtrafik som kan nyttjas i stan. Förslagsvis byggs det Boendeparkeringar där det finns möjligheter, exempelvis på Rosenholm så får man åka kollektivt till parkeringen när man ska ha sin bil och behöver man åka utanför stan.
2. Varför ska vi som bor utanför stan ha dyrare parkering än de som bor i stan? Boendeparkering kostar 150 kr/månad och vi som jobbar i stan o betalar 300kr per månad. Trots att vi betalar lika mycket skatt o bor i samma kommun. När det gäller att hitta parkering är det dock mer jämlikt, lika illa för oss alla.....


CB

Inlägget gjordes 2018-01-31 08:55

Kan kanske glädja någon att undertecknad har provat boendeparkering men det fungerar ej (för oss) inom vårt boendeområde. Har därför Trossökort för att kunna ställa bilen någonstans på Trossö. Kommunen lyckades någon månad dra både för boendeparkering och Trossökort (450:-) det riskerar ju inte ni som bara betalar Trossökort :-)

Mvh  CB

Martin A

Inlägget gjordes 2018-01-29 11:30

Tycker att Arne Ms förslag är mycket bra. Fastigheter ska enligt plan- och bygglagen disponeras så att parkeringbehovet tillgodoses. Vissa fastighetsägare uppfyller inte det lagkravet. Därför parkerar boende på gatumark. Bor man på Trossö kan man förmodas ha ett mindre behov av bil, än boende i utkanten av staden eller på landet, eftersom det på Trossö är nära till service mm samt god kollektivtrafik. Trots detta väljer Kommunen att uppmundra just Trossöbor till bilinnehav, genom att rabattera deras parkeringstillstånd. Rimligtvis borde boendeparkeringen på Trossö vara dyrare än parkeringstillståndet för pendlare/kunder från ytterområdena. 

Kommunikation- och marknadsföringsavdelningen

Inlägget gjordes 2018-01-29 09:25

Hej.

1. Karlskrona har inte reserverade platser för boende, som många andra städer har, utan parkeringsplatserna är tillgängliga för alla.
Tack för ditt förslag, men det är inte aktuellt i Karlskrona.

2. Alla som bor i staden och har bil har inte möjlighet till privat parkering utan är tvungna att parkera på gatumark. Av denna anledning finns det möjlighet för dem att ansöka om boendeparkering. Boendeparkering kostar hälften av vad Trossökortet gör, men gäller bara i den zon som man bor i - det vill säga har mycket mer begränsat användningsområde än Trossökortet.

Med vänlig hälsning

Drift- och serviceförvaltningen


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2018-02-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Gor-din-rost-hord/Diskussionsforum/Parkering-forbjuden-for-stadsbor/