Logga för utskrift

i Karlskrona

Framåt för företag och föreningar

Vi har rivstartat 2017 med att bland annat inviga
Integrationscentrum som ska ge nyanlända karlskronabor en snabb väg in i det svenska samhället. Vi har inrättat något vi kallar ”näringslivslots”, en tjänst som ska ge företagare samt organisationer en väg in i kommunen och därmed bidra till ett bättre företagsklimat i vår kommun.

Panncentralen på Kungsmarken har fått nytt liv. Lyckeby BTH har arrangerat Veteran SM och får under 2017 inviga den nya bordtennishallen i Lyckeby. Företag på Campus Gräsvik ser rekryteringsbehov nu och i framtiden. För att vi gemensamt ska lyckas med kompetens-försörjningen krävs bra samarbete mellan kommun och näringsliv. 

Ur förordet av Patrik Hansson, kommunstyrelsens ordförande.

I detta nummer kan du bland annat läsa om:

Besjälade smycken

Nära och ärligt. När Halewijn Bulckaen skapar vill han vara tillgänglig och uppriktig. Butiken blir skådeplatsen för en konstnärlig process – men också en plats för spännande möten och samtal.

Med att bultande hjärta för Mellanstaden

Konstprojekt, sykurser, språkskola, matlagnings-träffar och föräldrautbildningar. Det händer mycket i området som samlas under namnet Mellanstaden – med en alldeles egen panncentral som snart kokar av engagemang.

Tydligare väg och förbättrad service för Karlskronas företag

Ett expansivt näringsliv är en bärande del för en säkrad tillväxt. Nu laddar Karlskrona kommun för att erbjuda företagen ännu bättre service – vilket Johan och Linda Björklund på Djurens värld uppskattar.

Marinens Musikkår -nationell orkester i karlskronabornas hjärtan

Med anor från Karlskronas tillkomst 1680 utgör de en orkester vars historik få i landet kan mäta sig med. Och traditionen är en viktig del i Försvarsmaktens helprofessionella musikkår – vilket inte hindrar inslag som urpremiär av nyskriven musik eller sjörövarkonserter för kommunens minsta.

Läs mer i tidningen

Läs tidningen i Karlskrona nummer 1 2017

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-03-24
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Om-kommunen/Fakta-om-Karlskrona/i-Karlskrona/