Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Välkommen till Mångfaldsdagen den 6 december

Välkommen till Mångfaldsdagen den 6 december

Publicerad 30 november 2017 09:59 | Uppdaterad 30 november 2017 10:47
Under Mångfaldsdagen bjuds på spännande föreläsningar och för andra året i rad utses årets mångfaldsambassadör. Ambassadören kan vara en person, en grupp eller ett arbetslag inom Karlskrona kommun.

Tid
Onsdagen den 6 december klockan 8.30-12.15

Plats
Filmsalen, Karlskrona KompetensCenter, Gullberna Park

Anmälan
Du anmäler dig genom att maila namn och kontaktuppgifter till This is an email address senast måndagen den 4 december. Det är först till kvarn som gäller och deltagandet är kostnadsfritt.

Har du några frågor?
Lisa Ehrlow
Telefon: 0455-32 14 76
E-post: This is an email address

Dagens program:

Välkommen
Börje Dovstad, kommunalråd (L)
Lisa Ehrlow, mångfaldsstrateg
 
Mänskliga rättigheter för alla – vad betyder det för mig?
Elisabeth Abiri, människorättskonsult, Emerga pratar mänskliga rättigheter för alla. Emerga maximerar möjligheterna att arbeta med mänskliga rättigheter. Elisabeth klargör vad mänskliga rättigheter innebär i praktiken, vad de betyder för mig i mitt dagliga arbete och hur de hänger ihop med andra begrepp såsom mångfald och social hållbarhet.
 
Teaterelever från estetiska programmet, årskurs 3, Törnströmska gymnasiet, hjälper oss att kicka igång kropp och knopp.

Ett aktivt arbete för jämställdhet
Ulrika Bodin, verksamhetsansvarig på Kvinnojouren i Karlskrona berättar om föreningens arbete. Kvinnojouren är en ideell förening vars verksamhet drivs utifrån visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Mäns våld mot kvinnor är en konsekvens av och ett uttryck för en strukturell ojämställdhet. Utifrån en feministisk värdegrund, att män och kvinnor har samma värde, så arbetar Kvinnojouren aktivt för jämställdhet på både samhälls- och individnivå.

Ungdomssatsningar för ökad tolerans
Sarah Haellquist, verksamhetsutvecklare Porslinan/Ungdomens hus lyfter tillsammans med representanter från styrelsen på Porslinan ungdomsperspektivet i ett aktivt mångfaldsarbete. På initiativ av Porslinans ungdomar genomför verksamheten en rad satsningar under hösten för ökad tolerans och inkludering, exempelvis har ett HBTQ-kafé startats upp.

Försvarsmaktens jämställdhetsutmaning
Försvarsmakten, som en av de största arbetsgivarna i kommunen, lyfts i många sammanhang även som en arbetsgivare med de största utmaningarna inom jämställdhet. Det är en bransch som bara för några år öppnade upp för kvinnliga medarbetare och som än idag stort domineras av män sett till antalet anställda. Micael Ekdahl, F17 berättar om hur Försvarsmakten aktivt arbetar för att bli en jämställd och jämlik arbetsgivare.
   
Årets mångfaldsambassadör utses
2016 års vinnare, Carina Larsson för äldreförvaltningen, berättar hur verksamheten arbetat med mångfald under det senaste året och hur man tänker arbeta framöver. Tillsammans korar vi 2017 års mångfaldsambassadör.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-11-30
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Valkommen-till-Mangfaldsdagen-den-6-december--/