Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Tyck till om ett framtida kulturhus

Tyck till om ett framtida kulturhus

Publicerad 19 september 2013 10:14 | Uppdaterad 19 september 2013 10:18
Lördagen den 21 september invigs den färgsprakande ”kulturhuskub” som kommer att lysa upp Kungsplan i höstmörkret. Syftet med kuben är att informera Karlskronas medborgare om de förslag på ett framtida kulturhus som politiker och tjänstemän arbetat fram.

- Ta tillfället i akt och diskutera kulturhusfrågan med våra politiker, tycker utvecklingsledare Karin Sågerås på kulturförvaltningen. Alla förslag som kommer in dokumenteras inför framtida politiska beslut.

Kuben kommer att vara bemannad under tre tillfällen fram till slutet av november. Alla övriga tider fungerar kuben som ett informationscenter där man på egen hand kan läsa om planerna för ett framtida kulturhus.

Kan du inte komma till kulturhuskuben har du möjlighet att tycka till om ett framtida kulturhus genom att skriva några rader på de speciella kulturhus-vykort som finns utplacerade på stadsbiblioteket, biblioteksfilialerna i Jämjö, Nättraby, Lyckeby och Rödeby, samt i Karlskrona konsthall, på Kulturskolan och i kommunhusets reception på Ö Hamngatan. Det går också bra att maila till This is an email address.  På varje plats finns också broschyrer om ett framtida kulturhus.
 
I det framtida kulturhuset på Kungsplan ska ett nytt och tillgängligt stadsbibliotek finnas, anpassat för nutida biblioteksverksamhet, som en inbjudande offentlig mötesplats. I kulturhuset ska också Konsthallen, Kulturskolan, en black box (en modern, flexibel form av scenrum), café- och restaurangverksamhet finnas samt medborgarservice. Kulturhuset ska vara öppet för alla, erbjuda generösa öppettider, ha utrymme för föreningslivet, ha flera mindre scener och vara ett möjligheternas hus. Kommunfullmäktige har bestämt att kulturhuset ska ligga på Kungsplan.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-10-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Tyck-till-om-ett-framtida-kulturhus/