Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nya informationsskyltar i Karlskrona kommun

Nya informationsskyltar i Karlskrona kommun

Publicerad 14 oktober 2009 11:05 | Uppdaterad 14 oktober 2009 11:10
Karlskrona kommun sätter upp nya informationsskyltar. De gamla skyltarna var slitna, lappade och lagade och texterna behövde uppdateras.

– Vi har gått igenom placeringarna av informationsskyltarna i kommunen och tagit bort skyltar på platser med mindre besökare och sätter upp nya på mer besökta platser. Fokus ligger på rastplatser och vägfickor samt campingar och vandrarhem och platser med många besökare som t ex Telenor Arena Karlskrona, säger Tina-Mari Eriksson, projektledare för bytet av informationsskyltar på Karlskrona kommun. Totalt sätter Karlskrona kommun upp 41 skyltar i olika storlekar.


Informationsskylt, foto: Tina-Mari Eriksson

Informationsskylt sätts uppEn ny skylt kommer upp vid Turistbyrån så nu kommer det att bli enklare för besökare att hitta rätt även när Turistbyrån är stängd. Och för den som kommer med båt till Gästhamnen finns det en där, en vid järnvägsstationen samt vid Fisktorget för att nämna några centrala platser. Men skyltar sätts inte bara upp i centrum utan runt om i hela kommunen, från Fur och Brömsebro i norr till ön Utklippan i söder. Andra orter är till exempel Tving, Kristianopel, Västra Stensjö.

– Vi vill att besökare till Karlskrona enkelt ska kunna hitta rätt och känna sig välkomna. Därför har vi valt bilder till skyltarna som visar Karlskronas unika läge, säger Ulla Nelson, informationschef på Karlskrona kommun.

Informationsskylt vid Telenor Arena KarlskronaKartinformationen på skyltarna varierar. Den största skylten finns på 12 olika platser och innehåller kommunöversiktskarta, centralortskarta över Karlskrona, tätortskarta över Jämjö, Rödeby och Nättraby samt sjökortskarta. Dessutom korta texter om Karlskrona och världsarvet. Den minsta innehåller en kommunöversiktskarta.

Bytet av informationsskyltar kostar totalt 1,6 miljoner kronor. I de kostnaderna ligger bygglovskostnader, nedtagning av gamla skyltar och uppsättning av nya, produktion av skyltarna, framtagning av layout och innehåll.

För mer information

Ulla Nelson
informationschef Karlskrona kommun
telefon 0455-30 30 13

Tina-Mari Eriksson
projektledare skyltprojektet Karlskrona kommun
telefon 0455 30 30 12

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-10-14
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nya-informationsskyltar-i-Karlskrona-kommun/