Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nya förvaltningschefer på Karlskrona kommun

Nya förvaltningschefer på Karlskrona kommun

Publicerad 12 december 2014 09:32 | Uppdaterad 12 december 2014 09:33
Kommunstyrelsen har idag utsett fyra nya förvaltningschefer. Karlskrona kommun inför en ny nämnds- och förvaltningsorganisation från och med den 1 januari 2015. Flera förvaltningar slås ihop och en helt ny förvaltning bildas.

Göran Palmér blir chef för kunskapsförvaltningen. Kunskapsförvaltningen är en ny förvaltning som bildas när barn- och ungdomsförvaltningen och utbildningsförvaltningen slås ihop. Göran Palmér har arbetat i Karlskrona kommun sedan 1977 och har de senaste 15 åren varit chef för utbildningsförvaltningen.

Anette Gladher blir chef för socialförvaltningen. Anette har arbetat i kommunen sedan 1995 och har bland annat varit chef för utrednings- och familjehemsgruppen och utvecklingschef. Sedan våren 2013 har hon varit tillförordnad chef för socialförvaltningen.

Maria Persson blir chef för arbetsmarknadsförvaltningen som är en ny förvaltning. Maria är idag chef för barn- och ungdomsförvaltningen, tidigare har hon arbetat som rektor och chef för af Chapmangymnasiet och chef för handikappförvaltningen.

Carl-Martin Lanér blir chef för drift- och serviceförvaltningen som är en sammanslagning av tekniska förvaltningen och serviceförvaltningen. Carl-Martin har varit tillförordnad chef för tekniska förvaltningen sedan 2013.

De nya chefernas förordnande sträcker sig över fem år och de tillträder den 1 januari 2015. Den nya organisationen ska vara helt införd den 1 april.
– Vi har nu de flesta förvaltningschefer på plats inför den omorganisation vi gör och det känns väldigt bra, säger Patrik Hansson som är kommunstyrelsens ordförande. Nu kan arbetet med att få den nya organisationen på plats börja på allvar.

Kommunstyrelsen beslutade också att ge Hans Juhlin förlängt förordnande under tre år som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen. Rekryteringen av chef för den sammanslagna kultur- och fritidsförvaltningen är inte genomförd. Ann-Katrin Olsson, som idag är chef för idrott- och fritidsförvaltningen blir chef tills rekryteringen är klar. Övriga förvaltningar berörs inte av några förändringar.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-12-12
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nya-forvaltningschefer-pa-Karlskrona-kommun/