Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Ny lekplats på gång i Amiralitetsparken

Ny lekplats på gång i Amiralitetsparken

Publicerad 26 november 2013 10:20 | Uppdaterad 26 november 2013 10:23
I nästa vecka påbörjas bygget av en ny lekplats i Amiralitetsparken på Trossö som ska ge områdets barn nya ytor att leka på. I maj nästa år invigs lekparken.

- Tanken är att parken ska vara öppen för alla barn, men att särskilt områdets förskoleavdelningar och Rosenfeldtskolans elever ska kunna använda sig av lekplatsen på dagtid, säger Mats Cronmalm som är projektledare för bygget.

Den nya lekplatsen kommer att vara inhägnad och uppdelad i två delar, med en del för yngre barn och en del för äldre. Delar av lekplatsen kommer också att handikappanpassas och stora ytor kommer att täckas med gummiasfalt för att barnen inte ska göra sig illa om de ramlar.

- Det kommer att finnas sandlådor, gungor och rutschkanor. Men det stora dragplåstret för barnen blir nog det strandade skeppet som vi ska bygga, säger Mats Cronmalm.

För att göra lekplatsen extra säker kommer en del av Södra Smedjegatan, mellan parken och Rosenfeldtskolan, att bli bilfri. Men det kommer att finnas handikapparkeringar precis vid entrén till parken och taxibilar kommer även i fortsättningen kunna stanna för att lämna av barn på gatan.

- Det här blir ett fantastiskt lyft för både förskolan, skolan och fritidsverksamheten. Våra elever har väntat länge på det här och är väldigt spända på den nya lekplatsen, säger Rosenfeldtskolans rektor Bertil Karlsson.

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-11-26
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Ny-lekplats-pa-gang-i-Amiralitetsparken/