Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Nu startar etapp 3 av moderniseringen av Karlskrona vattenve...

Nu startar etapp 3 av moderniseringen av Karlskrona vattenverk

Den tredje ombyggnadsetappen av fem på vattenverket, startas nu. Ombyggnaden sker dels för att öka kvalitén på vattnet, men även för att förbereda för den framtida vattenförsörjningen från Johannishusåsen.


Tekniska nämndens ordförande Tommy Olsson, VA/Renhållningschef Kenneth Johansson och Ola Gren driftschef på vattenverket.

Ombyggnaden av vattenverket i Lyckeby sker som en förberedelse inför år 2011 då arbetet med den två mil långa vattenledningen till Johannishusåsen kommer att inledas. Vattnet kommer då pumpas tillTommy Olsson vrider om vattenkran utanför vattenverket Johannishusåsen för rening och sedan pumpas tillbaka till Lyckeby.

Vattenverket kommer nu att utvidgas med en helt ny byggnad. Tekniska nämndens ordförande, Tommy Olsson, var på plats vid vattenverket och stängde av vattenkranen för att kunna börja grävandet. Ombyggnaden innebär att processen kommer att blir miljövänligare, mer energisnål och att vattnet kommer att smaka bättre, eftersom man inte längre kommer att behöva använda klor vid reningen.

Den tredje etappen är den mest omfattande och kommer att kosta 35 miljoner kronor. Utbyggnaden beräknas vara klar sommaren 2010.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-04-03
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Nu-startar-etapp-3-av-moderniseringen-av-Karlskrona-vattenverk/