Logga för utskrift

Nu går det att köpa parkeringskort på webben

Publicerad 1 november 2012 11:28 | Uppdaterad 1 november 2012 13:27
Nu går det att köpa Trossökortet, som gäller för parkering i grön och blå zon på Trossö, direkt på kommunens webbplats. Man slipper gå till en parkeringsautomat och papperskvittot i framrutan på bilen behövs inte längre.

Möjligheten att köpa Trossökortet på webben är ett första steg för att underlätta för de som parkerar på Trossö. Nu kan alla enkelt köpa sitt Trossökort och betala direkt på kommunens webbplats.
– Vi vill att det ska gå enkelt att köpa sitt parkeringskort, säger Anders Jaryd som är chef för Tekniska förvaltningen. Man kan dessutom få en påminnelse via SMS eller e-post innan Trossökortet går ut.

När man köper Trossökortet på webben anger man bilens registeringsnummer. Parkeringsvakterna kan sedan genom att läsa av registreringsnumret med en handdator direkt se om parkeringen är betald eller inte.
– Det är ytterligare en fördel med att handla Trossökortet på webben, säger Anders Jaryd. Nu slipper man hålla reda på papperskvittot som ska ligga i framrutan på bilen.

Möjligheten att köpa ett Trossökort i parkeringsautomater på stan finns kvar, men Anders Jaryd tror att många istället väljer att köpa sitt kort på webben.
– Vi har idag cirka 4 000 som köper Trossökortet i automater och jag hoppas och tror att de allra flesta kommer att välja webblösningen istället, säger han.

Utvecklat i TelecomCity

Hela lösningen ligger tekniskt i framkant. Möjligheterna för parkeringsvakterna att använda en handdator för att kontrollera om parkeringsavgiften är betald finns inte på annat håll i Sverige.
– Vi utvecklar detta tillsammans med företag i TelecomCity, berättar Johan Stenér som är projektchef på Tekniska förvaltningen, och vad jag vet är vi först i Sverige med en så här tekniskt avancerad lösning.

Nästa steg i utvecklingsarbetet är nu att ta fram en app som kan laddas ner till smartphones.
– Vi är i full gång med utvecklingen, säger Johan Stenér och jag hoppas att vi runt årsskiftet kan presentera appen som kommer att förenkla parkeringen ännu mer.

Bakgrund

Trossökortet är ett periodkort som gäller för parkering i grön och blå zon på Trossö under 31 dagar.

Läs mer om parkeringsbestämmelserna på Trossö

Gå direkt till att köpa Trossökort på webben

För mer information
Anders Jaryd
Förvaltningschef Tekniska förvaltningen
0455 30 31 01

Johan Stenér
Projektchef Tekniska Förvaltningen
0455 30 31 42

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2012-11-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Snabblankar-i-webbhuvudet/Mediaservice-2/Sok-pressmeddelanden/Nu-gar-det-att-kopa-parkeringskort-for-Trosso-pa-webben/