Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Modern teknik för våra äldre

Modern teknik för våra äldre

Publicerad 25 januari 2012 16:51 | Uppdaterad 25 januari 2012 16:57
Hur kan modern teknik vara något som höjer både välbefinnandet, tryggheten och möjligheterna till ett aktivt liv för våra äldre? Med en inspirerande dag på temat ”Teknik på äldre dar” hoppas Äldreförvaltningen kunna väcka nyfikenheten hos både personal och seniorer.

Balan Ivarsson och Cecilia Frank provar på Kinect

Mobipen, trygghetslarm och digitala vårdsystem är några exempel på hur Äldreförvaltningen i Karlskrona kommun redan idag jobbar med modern teknik i vardagen. Men det finns mer att göra och fler möjligheter.

Såväl personal inom Äldreförvaltningen som allmänhet och seniorer hade under onsdagen möjlighet att inspireras av föreläsningar och mässa där det bland annat fanns möjlighet att prova olika tv-spel, lära sig mer om alla tänkbara tekniska hjälpmedel. Två av besökarna ur personalen i Äldreförvaltningen, Balan Ivarsson och Cecilia Frank, tyckte att informationen var både spännande och inspirerande.
– Det här visar att det går att använda ny teknik mer, och på sätt som man inte tänkt på tidigare.

Äldreomsorgen ordnade mässa och föreläsningar på temat Teknik på äldre dar   Oskar Jonson från Hjälpmedelsinstitutet visade bland annat upp trygghetslarm och en mobiltelefon modell större.

Jenny Lundberg från Blekinge Tekniska Högskola förelästeJenny Lundberg från Blekinge Tekniska Högskola föreläste om framtida möjligheter och att tekniken kan hjälpa oss att nyttja resurserna på bästa sätt. Maria Gills erfarenheter från projektet ”IT-teknik för äldre i Västerås” visade på ett tydligt vis att det är de personer som har behov av modern teknik i sin vardag som faktiskt också ser möjligheterna.
– Det är tjänsten som är det viktiga, inte vilken teknik som används. Vi vill skapa möjligheter att leva ett bra liv, hela livet, med hjälp av modern teknik, säger Maria Gill.
– Den moderna tekniken erbjuder nya möjligheter för seniorer att skapa ett välbefinnande, få trygghet, vara aktiva, kommunicera och få en enklare vardag. Vi har tidigare arbetat med olika funktioner, men vi har inte haft någon övergripande strategi för hur vi ska jobba med teknik i Äldreförvaltningen, säger Sirpa Hjelm, äldrekonsulent och projektledare för Senior Bokväm.

 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2012-01-25
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Modern-teknik-for-vara-aldre/