Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Många hjärtan klappade för Hoglands park

Många hjärtan klappade för Hoglands park

Lördagen den 14 februari fanns både politiker och tjänstemän från Karlskrona kommun på plats i soliga Hoglands park för att diskutera och berätta om utvecklingsplanerna för parken.

En jämn ström av intresserade kom och tittade, läste och diskuterade.

Mer vatten i Hoglands park

Lennart FransonLennart Franson var en av besökarna som tyckte det var bra att information fanns och att han fick möjlighet att komma till tals.
– Jag tycker att förslaget är bra, alltså att grunden behålls som den är och att man går tillbaka till det gamla men med föryngring och förbättring, säger Lennart. 
- Det jag skulle vilja komplettera i förslaget är att det bör vara mer vatten i Hoglands park. Fler levande vattenytor och dammar, avslutar Lennart.

Caféet en ny målpunkt i parken

Emanuel och Karin GyllingEmanuel och Karin Gylling kom förbi när de var i parken på spontanbesök. Båda blev positivt överraskade av att både politiker och tjänstemän fanns på plats, mitt på lördagen när det är folk i rörelse.
– Det är ett jättebra förslag, tycker Emanuel och Karin. Det är ambitiöst och positivt att man behåller parkens grundvärden och förfinar dem. Caféet kommer att bli en ny målpunkt i parken, där man kan sitta ned en stund och vara längre i parken.

Är det något ni skulle vilja förändra i förslaget?

Karin svarar att hon gärna skulle se orangeriet i andra delen av parken för att mer dra nytta av solen. Emanuel skulle gärna se en koppling mellan de exotiska växter som finns på Kungsholmen och de som kommer att återinföras i Hoglands park. Båda två tror att en uppfräschning av parken påverkar känslan både för parken och för Karlskrona. De tror att fler kommer att flanera och använda Hoglands park.

Ett stort tack till alla som besökte oss och pratade med oss i parken.

"Utvecklingen av Hoglands park" av landskapsarkitekt Ulf Nordfjell

Förslaget till bevarande, rekonstruktion och utveckling av Hoglands park har landskapsarkitekt Ulf Nordfjell tagit fram. Ulf har bland annat arbetat med Berzeli park i Stockholm, Göteborgs Botaniska Trädgård och Trädgårdsföreningen i Göteborg. Han är dessutom guldmedaljör 2007 med sin trädgård ”A tribute to Linnaeus” i Chelsea Flower show i London.

Mer information om planerna för Nya Hoglands park


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-02-16
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Manga-hjartan-klappade-for-Hoglands-park/