Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Lugnare nätter för de som har hemtjänst

Lugnare nätter för de som har hemtjänst

Publicerad 18 juni 2014 10:10 | Uppdaterad 18 juni 2014 10:11
Många som har tillsynsbesök från hemtjänsten nattetid sover dåligt eftersom de vaknar när hemtjänsten kommer. I höst provas därför tillsyn med hjälp av en kamera så att de som har tillsyn kan sova ostört.

Under tre månader med start i september kommer tio brukare som har hemtjänst att få prova ett nytt sätt att ha tillsyn på nätterna. Blir resultatet bra kan tillsyn med hjälp av kamera komma att erbjudas som alternativ för alla som har tillsyn på nätterna.
 
– Vi vill naturligtvis inte störa nattsömnen för våra brukare säger Maria Appelskog, biträdande verksamhetschef hemtjänsten. Vi hoppas att på detta vis kunna erbjuda ett bra alternativ till de som har svårt att somna om efter våra besök. Naturligtvis är det fritt fram för brukaren själv att göra valet om man vill ha tillsyn med kamera eller om hemtjänsten ska komma personligen.

Många äldre får inte tillräckligt med vila på nätterna eftersom de har svårt att somna om efter hemtjänstens besök. Under försöksperioden kommer tio personer att istället få en kamera monterad hemma som kan se i mörkret. Hemtjänstpersonalen kan då sköta tillsynen via kameran och åker bara hem till brukaren om det behövs.
 
Säkerheten är viktig och det är bara hemtjänstens personal som kan använda kameran. Kameran kopplas också bara upp vid överenskomna tillfällen.

– Vi tycker att det här är ett bra komplement, säger Karin Karlsson på Kommunala pensionärsrådet. Det är ett sätt att få den viktiga nattvilan men samtidigt behålla tryggheten.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-06-18
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Lugnare-natter-for-de-som-har-hemtjanst/