Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Lindahls möbler AB får Karlskrona kommuns nybyggnadspris 200...

Lindahls möbler AB får Karlskrona kommuns nybyggnadspris 2009

Åsa och Anders Jobratt på Lindahls möbler tog emot Karlskrona kommuns nybyggnadspris när det för första gången delades ut.

Bild på pristagarna Åsa Jobratt och Anders Jobratt

Pristagarna Åsa och Anders Jobratt från Lindahls möbler AB. Bild: Jan Hammarfors.

Miljö- och byggnadsnämndens nybyggnadspris delas år 2009 ut för första gången. Priset går till Lindahls möbler AB för uppförandet av MIO möbelvaruhus på fastigheten Utbudet 1. Byggnaden är ritad av arkitekt Per LewisJonsson och ligger på stormarknadsområdet i Vedeby, vid Järavägen.

Juryns motivering lyder:

"Förutsättningarna på den svårexploaterade tomten har utnyttjats för att ge byggnaden sitt karaktärsfulla uttryck, där den skjuter ut ur slänten och annonserar sig på ett spännande sätt i omgivningen.

Byggnaden står fram i sitt sammanhang genom en medveten utformning, där enkla och återhållsamma medel utnyttjats för att skapa en sammanhållen helhet. Med sin kraftfulla tydlighet skiljer den sig på ett positivt sätt från omgivande bebyggelse.

Byggherren har genom sina höga ambitioner på ett förtjänstfullt sätt tillfört helt nya värden i stormarknadsmiljön. Projektet är ett mycket värdefullt föredöme, som visar att kvalitet och högklassig arkitektur kan höra hemma även i ett sådant sammanhang."

Priset är på 15 000 kronor samt en minnesplatta som sätts upp på byggnaden. Nybyggnadspriset ska uppmärksamma god arkitektur och byggnadskonst och fastigheten får vara högst tre år gammal.

Juryns beslut var enhälligt.

För mer information
Hans Juhlin
Stadsarkitekt
0455 30 32 67

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-11-22
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Lindahls-mobler-AB-far-Karlskrona-kommuns-nybyggnadspris-2009/