Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Kulturpriset till The Bones och Nöjesklubben QL

Kulturpriset till The Bones och Nöjesklubben QL

Publicerad 15 december 2016 14:26 | Uppdaterad 15 december 2016 14:30
Årets kulturpris delas mellan två 20-års jubilerande grupper. Punkrockgruppen The Bones och Nöjesklubben QL, som båda på olika vis bidragit till Karlskronas kulturliv.

Nöjesklubben QL och The Bones delar på årets kulturpris

- Det känns jättetrevligt. Vi är väldigt glada för det här priset och det var inte alls väntat. Jag har hållit på med teater i 40 år men man förväntar sig aldrig något sånt här, säger Christer Peters från Nöjesklubben QL.

Nöjesklubben QL är en amatörteaterförening som även de firat 20-års jubileum i år. Med frontfiguren Christer Peters i spetsen håller föreningen sitt kulturarv av teater- och klädförråd i Backabo öppet och levande för alla som vill hyra maskerad- och teaterkläder från olika tidsepoker. Nöjesklubben QL arrangerar också kultur- och trivselkvällar, teater, revyer, musik, föredrag och barnteater.

Punkrockgruppen The Bones bildades i Karlskrona 1996 och firar 20-års jubileum i år. Genom åren har de turnerat i ett tjugotal länder och rönt stora framgångar i framför allt Tyskland. Så här långt har The Bones genomfört 1 100 spelningar, både på hemmaplan med även i länder som Tyskland, Danmark, Österrike, Schweiz, Ryssland och USA.

Juryns motivering till kulturpriset:
Karlskrona kommuns Kulturpris 2016 delas i år mellan två olika aktörer, skilda i sina respektive uttryck och genrer, men förenade i oförtröttlig spelglädje, hängivenhet och kämparglöd. Båda har under året firat 20-årsjubileum, vilket gör dem till förebilder för uttrycket ”still going strong”.

Den ena parten turnerar runt om i världen, och den andra arbetar lokalt i sin hemstad. Båda lika viktiga att förena människor till att vara delaktiga i ett kulturberikande sammanhang. Kulturpriset 2016 går till punkrockgruppen The Bones och till amatörteaterföreningen Nöjesklubben QL. Tack för att ni kämpar!

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-12-15
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Kulturpriset-till-The-Bones-och-Nojesklubben-QL/