Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona trampade loss i Cykelkampen

Karlskrona trampade loss i Cykelkampen

Publicerad 3 juni 2016 12:16 | Uppdaterad 3 juni 2016 12:26
31 dagar, 52 deltagande städer och till slut en sjundeplats för Karlskrona i kategorin Europas bästa cykelstad sett till cyklad kilometer per invånare. Det är sammanfattningen av cykelkampen som pågått under maj månad. I Karlskrona deltog 36 lag i tävlingen och under fredagen var det prisutdelning för de vinnande lagen.

Vann i kategorin flest cyklade kilometer gjorde lag Ericsson SDP som var elva stycken deltagare och som totalt cyklade 2 512 kilometer.

- Det bästa med Cykelkampen är att fler får upp ögonen för fördelarna med att cykla och tävlingen är ett tecken på den satsning som kommunen gör på cykling. Cykeln hamnar i centrum och det blir lättare för cyklister att ta sig fram, säger Peter Löwenadler som är en av deltagarna i Ericsson SDP.

I kategorin antal kilometer per deltagare vann lag Gammalt och nytt som endast var två personer och cyklade hela 2 191 kilometer.

- Jag cyklar överallt, oavsett vad jag ska göra. Det är ett smidigt och enkelt sätt att ta sig fram på. Jag använder nästan aldrig bilen längre, säger Johanna Helmersson från lag Gammalt och nytt som cyklade 980 km under maj månad.

Prisutdelning under fredagen

Under fredagen fick lagen ta emot sina priser samt tårta och blommor från drift- och servicenämndens ordförande Peter Johansson, som också lyfte hur nöjd han är över hela Karlskronas resultat i tävlingen.

- Det är väldigt bra av Karlskrona att första året vi deltar i Cykelkampen placera oss på plats sju bland de europeiska städerna. Det visar att vi är en cykelstad. 

Under prisutdelningen lottades också de individuella priser ut till Karlskronabor som cyklat mer än 20 kilometer.

Här kan du läsa vinnarna.

På frågan om deltagarna kan ge något tips på bra och vackra cykelvägar i Karlskrona svarar de.

- Saltsjöbadsvägen eller längs med Nättrabyån till Tallholmens badplats. Även Skärfva gård till Sjuhalla gård är en fin cykelväg.

Det är första gången Karlskrona deltar i cykelkampen. Syftet har varit att få fler att upptäcka hur enkelt och smidigt det är att cykla i Karlskrona och hur positivt det kan vara att till exempel börja en arbetsdag med att cykla till jobbet.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-06-03
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-trampade-loss-i-Cykelkampen/