Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona satsar på elitidrott

Karlskrona satsar på elitidrott

Publicerad 4 juli 2012 10:15 | Uppdaterad 4 juli 2012 12:05
Karlskrona kommun har startat ett Elitidrottsråd som ska ta ett samlat grepp för att utveckla elitidrotten, skapa goda förebilder och öka samverkan mellan föreningarna i kommunen.

I det nystartade Elitidrottsrådet arbetar representanter från olika elitföreningar och kommunen gemensamt med att stärka elitidrotten lokalt.
– Vår kärnfråga är att utveckla och behålla elitidrottarna här i Karlskrona. Elitidrottsrådet skall vara ett forum för dialog och utveckling för att stärka elitidrotten, säger idrotts- och fritidschef Ann-Katrin Olsson.

Karlskrona kommun ska vara en föregångare när det gäller samverkan och kommunikation mellan idrottsgrenar, tränare och talanger på elitnivå. Samarbetet ska ske över föreningsgränserna och kan gälla frågor om allt från tränarutbildningar och anläggningar till sponsring och olika typer av evenemang. 

Genom att skapa goda förutsättningar att träna och utvecklas i Karlskrona kan elitidrottarna stanna här och vi får fram fler lag och enskilda idrottare på elitnivå. Centralt i satsningen blir därför att skapa ett kompetenscentrum/testcenter för elit- och talangidrott. Elitidrottsrådet har också ett nära samarbete med Blekinge Health Arena, Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

Förebilder i Team Karlskrona

En del i Elitidrottsrådets arbete är att utse idrottare till Team Karlskrona. Målet med teamet är att uppmuntra och lyfta fram duktiga idrottare som kan verka som positiva förebilder för idrottande barn och ungdomar. Genom att synliggöra de aktiva elitidrottarna skapas också värdefulla företrädare för Karlskrona.

Arbetet med att utse Team Karlskrona pågår just nu och medlemmarna kommer att presenteras i höst.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2012-07-04
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-satsar-pa-elitidrott/