Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona kommun och Länsstyrelsen Blekinge skriver till re...

Karlskrona kommun och Länsstyrelsen Blekinge skriver till regeringen om Marinens musikkår

Publicerad 16 oktober 2013 14:18 | Uppdaterad 16 oktober 2013 14:19
Landshövding Berit Andnor Bylund och Karlskrona kommuns kommunstyrelseordförande Camilla Brunsberg skriver gemensamt till regeringen om den föreslagna nedläggningen av Marinens musikkår.

Det är chefen för Livgardet i Stockholm som föreslår en koncentration av Försvarsmusiken till Stockholm och att Marinens musikkår i Karlskrona läggs ner.
– Det här är ett slag mot Försvarsmusiken i hela landet, säger landshövding Berit Andnor Bylund. Försvarsmusiken är en nationell resurs som hela landet ska ha tillgång till.

Nedläggningshoten mot Marinens musikkår har varit många de senaste åren.
– Det är oacceptabelt med de här återkommande förslagen att lägga ner Marinens musikkår, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg. Varje gång det har förts fram har det saknats analyser och fakta som stödjer förslagen. Vi ber nu regeringen att kräva bättre underlag från Försvarsmakten och att se över Försvarsmusikverksamheten också ur ett kulturpolitiskt perspektiv. Marinens musikkår är en internationellt erkänd musikkår som varit verksam sedan 1680 och nu riskerar den att läggas ner för att Livgardet i Stockholm ska klara sina besparingsåtaganden. Vi skriver nu till regeringen för att långsiktigt säkerställa att Marinens musikkår får vara kvar.

Läs brevet till regeringen

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-10-16
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-kommun-och-Lansstyrelsen-Blekinge-skriver-till-regeringen-om-Marinens-musikkar/