Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona kommun kraftsamlar

Karlskrona kommun kraftsamlar

Publicerad 12 mars 2013 16:48 | Uppdaterad 12 mars 2013 16:50
Karlskrona kommun kraftsamlar för att möta den besvärliga situationen på arbetsmarknaden. För att kunna öka farten och stärka det strategiska arbetet kommer Bengt Lingman att lämna Utveckling i Karlskrona AB och jobba med tillväxtfrågor på heltid.

Bengt Lingman som idag bland annat är VD i det kommunala bolaget Utveckling i Karlskrona AB, lämnar bolaget för att enbart jobba med strategiska tillväxtfrågor på Kommunledningsförvaltningen och i kommunens fastighetsbolag.
– Förra veckans varsel är bara droppen som får bägaren att rinna över, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg. Vi har ett besvärligt läge och vi behöver se över vår organisation så att vi kan öka takten. Nu får vi större fokus på de strategiska tillväxtfrågorna, samtidigt som vi förstärker arbetet med att utveckla besöksnäringen genom att VD-tjänsten i Utveckling i Karlskrona AB blir ett heltidsuppdrag.

Bengt Lingman kommer att vara kvar som VD i kommunens fastighetsbolag, Kruthusen Företagsfastigheter, eftersom lokalfrågorna ofta är avgörande när företag vill etablera sig i kommunen. Rekryteringen av en ny VD till Utveckling i Karlskrona AB startar omgående.
– Vi har redan avsatt 15 miljoner under tre år för att tillsammans med olika arrangörer kunna erbjuda attraktiva evenemang som kan locka både Karlskronabor och besökare, säger Camilla Brunsberg. Därför behöver vi också förstärka ledningen genom att nu tillsätta en VD på heltid i bolaget.  

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-03-12
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-kommun-kraftsamlar/