Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Karlskrona en av Sveriges bästa kommuner på digitalisering

Karlskrona en av Sveriges bästa kommuner på digitalisering

Publicerad 15 november 2017 09:25 | Uppdaterad 15 november 2017 09:44
Karlskrona är en av Sveriges bästa digitaliseringskommuner 2017. Karlskrona var en av fem kommuner som uppmärksammades vid prisutdelningen på Kvalitetsmässan i Göteborg.

Utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun delas ut av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Kvalitetsmässan samt Finansdepartementet, PwC, VINNOVA och IT&Telekomföretagen.

Stockholms stad vann utmärkelsen, men Patrik Hansson som är kommunstyrelsens ordförande är mycket nöjd ändå.
– Det här är ett riktigt fint kvitto på att vi är på rätt väg, säger Patrik Hansson. Jag är mycket stolt över att vi nominerades och framförallt över alla anställda som tagit oss hit. Att komma tvåa i så fint sällskap är ingen skam, det här sporrar oss att öka digitaliseringstakten.

Förutom Karlskrona var Falkenberg, Kungsbacka, Stockholm och Uppsala nominerade.

Bland annat har Karlskrona satsat stort på att utveckla tjänster så att medborgarna själva kan göra sina ärenden direkt på webben. Sedan 2014 har antalet tjänster på webben ökat från 22 till över 100.

Karlskrona kommun har också deltagit i flera nationella utvecklingsprojekt, kommunen var till exempel först i landet med webbtjänsten Serverat, som ger restaurangägare ett mycket enklare sätt att söka tillstånd för sin verksamhet.
– Vi har bara börjat vårt arbete, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér. Digitaliseringen är ett av våra kraftfullaste verktyg för att förbättra vår service och utveckla kommunens alla verksamheter. Digitaliseringen ger vinster såväl för medborgare och företag som internt i kommunen.

Läs mer om utmärkelsen på Kvalitetsmässans webbplats

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-11-15
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Karlskrona-en-av-Sveriges-basta-kommuner-pa-digitalisering/