Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Kampen mot narkotika utvecklas

Kampen mot narkotika utvecklas

Publicerad 30 maj 2012 16:02 | Uppdaterad 30 maj 2012 18:00
Nu utvecklar Karlskrona kommun nya metoder för att stoppa narkotikamissbruket bland ungdomar. Det ska vara en naturlig del av undervisningen att ta upp narkotikan och den påverkan den har på den enskilde och samhället i stort.

Fakta om narkotikan och dess verkningar ska naturligt tas upp i undervisningen. Det kan till exempel handla om att eleverna får ta fram fakta om hur förhållandena är för arbetarna vid cannabisodlingar eller att lära sig källkritik genom att granska drogliberala hemsidor. 

Genom ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen, Socialförvaltningens Fältgrupp och polisen tas material och metoder fram för hur narkotikaundervisningen ska integreras i undervisningen.

Bakgrunden är att polisen för snart en månad sedan gjorde ett tillslag och tog in ett 25-tal ungdomar som sålde och använde narkotika.
– Vi har nolltolerans mot narkotika, säger Börje Dovstad som är ansvarigt kommunalråd. Karlskrona är inte värre drabbat av narkotika än andra kommuner, men när polisen tar in så många av våra ungdomar så väcker det frågor hos många. Vi måste hela tiden bli bättre på förebyggande arbete och när frågan nu har blivit aktuell så tar vi nya tag.

Samtidigt ska arbetet med att informera både personal och föräldrar om narkotika och hur man kan upptäcka signaler på missbruk fortsätta. All forskning visar att det är föräldrarna som är viktigast för att undvika att barn hamnar i missbruk eller för att hjälpa barnen ur ett missbruk om det går så illa.
– Kampen mot narkotikan är hela samhällets ansvar säger Börje Dovstad. Vi i kommunen ska jobba med ungdomarna i skolan, men vi måste också vara ett bra stöd till föräldrarna, för det är deras insatser som är viktigast.

För mer information
Börje Dovstad
Kommunalråd
0455 30 30 03

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2012-05-31
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Kampen-mot-narkotika-utvecklas-/