Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Idrottspriset till KHK och kulturpriset till Music Masters

Idrottspriset till KHK och kulturpriset till Music Masters

Publicerad 10 december 2015 13:40 | Uppdaterad 10 december 2015 13:50
Karlskrona Hockeyklubb får årets idrottspris för bästa idrottsprestation och kammarmusikföreningen Music Masters är årets kulturpristagare för sina insatser för Karlskronas kulturliv.

Karlskrona Hockeyklubb får Karlskrona kommuns idrottspris 2015 för bästa idrottsprestation.
– Vi är naturligtvis väldigt tacksamma, och vi känner oss hedrade att få ta emot utmärkelsen. Bakom framgången ligger ett hårt arbete från otroligt många människor, fans och partners - en resa som vi gjort tillsammans. Det visar att allt är möjligt och vi hoppas att vår gemensamma framgång har bidragit positivt till Karlskrona som stad, säger Rolf Lindberg, klubbdirektör för Karlskrona Hockeyklubb.

Kammarmusikföreningen Music Masters är årets kulturpristagare för att ha bidragit med värdefulla insatser inom Karlskronas kulturliv.
– Music Masters vill ta vara på närheten till Östersjön och har varje år några artister på internationell nivå som kommer från andra sidan Östersjön. Vi vill också uppmuntra barn och ungdomar att upptäcka klassisk musik, säger Alexandra Gävert, ordförande i Music Masters.


Pristagarna tillsammans med kultur- och fritidsnämndens ordförande Jonas Sandström.

Juryns motivering – idrottspriset:
2015 var året då Karlskrona Hockeyklubb avancerade till SHL. Via en andraplats i Allsvenskan och tack vare en seger med 3-1 i matcher mot Västerås i den Hockeyallsvenska finalen lyckades klubben sensationellt ta steget upp i svensk ishockeys finrum.
Avancemanget kröntes med en dramatisk tillställning i den avgörande matchen där ett underläge med 0-1 vändes till 2-1 i tredje perioden vilket säkerställde en av svensk ishockeys genom tidernas största skrällar.

Juryns motivering – kulturpriset:
Music Masters visar framgångsrikt att det är möjligt att sätta den klassiska musiken på Karlskronas kulturkarta. I en tid där kammarmusiken inte hörs lika högt i mediebruset, bjuder Music Masters in till kvalitativa konserter med modernt uttryck. De visar en orädd uppfattning i att stå upp för sin konstform- även när det ”blauser” motvind. Music Masters är en värdig pristagare till årets Kulturpris.

Priserna delas ut under kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december.

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2015-12-10
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Idrottspriset-till-KHK-och-kulturpriset-till-Music-Masters/