Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Den nya stadsmarinan byggs

Den nya stadsmarinan byggs

Publicerad 14 juni 2013 12:46 | Uppdaterad 14 juni 2013 12:48
Nu rivs den gamla färjeterminalen i handelshamnen för att ge plats för den nya stadsmarina som växer fram i Karlskrona. Nytt för i sommar blir sandyta för lek och idrott, en grillplats och möjligheter att se hur den nya stadsmarinan ska utvecklas i en informationscontainer.

Sommaren 2013 kommer att vara en provisorisk sommar i den nya stadsmarinan då gamla byggnader rivs och nya byggs. Trots det erbjuds nya möjligheter för besökarna.

Den gamla färjeterminalen rivs och ger plats åt en stor sandyta som är tänkt för lek och bollsporter. Det nya hamnkontoret finns alldeles intill. Sedan tidigare är de gamla gemensamhetsutrymmena är rivna och tillfälligt ersatta med paviljonger där båtgästerna kan duscha och tvätta.
– Vi gör också i ordning en grillplats med stolar och bord intill sandytan och hamnkontoret säger Johan Stenér, projektchef på Karlskrona kommun. Och i en containerkub som man tittar in i kommer vi att visa bildspel om stadsmarinan.

Blommor och parkbänkar kommer att ställas ut för att skapa en trevlig miljö och känsla i marinan, och vid de tillfälliga paviljongerna kommer trätrall att byggas upp till entréerna.

Nytt för i sommar är också båtpendlarplatser för den som vill ta båten till jobbet och parkeringsplatser för MC och cyklar i marinan.
– Vi får fem båtpendlarplatser i stadsmarinan, säger Anders Jaryd, förvaltningschef på tekniska förvaltningen. Ytterligare fem vid Kungsbron och fem vid Fisktorget. Karlskrona är en skärgårdsstad och att kunna erbjuda Karlskronaborna att åka till jobbet över sjön istället för med bilen känns jättebra. 

Läs mer om Karlskrona stadsmarina Karlskrona stadsmarina

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-06-14
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Den-nya-stadsmarinan-byggs/