Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Biblioteken i Karlskrona ska inspirera till ökad läslust

Biblioteken i Karlskrona ska inspirera till ökad läslust

Publicerad 27 mars 2014 11:08 | Uppdaterad 27 mars 2014 11:10
Under vecka 14 bjuder biblioteken i Karlskrona in till den nya läslustveckan ”Läseri, läsera, HURRA!” På programmet finns bland annat författarbesök, bokcirklar, barnteatrar och bokcaféer.

Tanken med läskampanjen ”Läseri, läsera, hurra!” är att öka läslusten hos alla i Karlskrona. Biblioteken jobbar dagligen med att få fler att läsa, men två gånger om året kommer en större satsning på en gemensam läslustkampanj att göras. Det första tillfället är nu under vecka 14 och nästa genomförs i samband med Kulturveckan till hösten.
– Till vårens program har vi bland annat bjudit in ungdomsbokförfattarinnan Katarina von Bredow som besöker tonåringarna i både Nättraby och Rödeby. En annan författare som kommer är Carl-Erik Lundbladh som skrivit boken ”Blekingska dialektord”. Intresset för de båda författarbesöken har redan varit stort och vi räknar med att det blir fullsatt, säger bibliotekschef Eva Wernersson.

I programmet finns det också ett bokcafé där personalen visar på hur många olika sätt det faktiskt finns att läsa en och samma bok, inte minst genom dagens nya teknik. Det kommer det att vara premiär för färdigpackade bokcirkelkassar för den som vill starta upp en egen bokcirkel, uppmärksamhet kring Tove Janssons 100-årsjubileum, barnteater för de minsta och boksnack för tonåringarna.  Dessutom blir det en intressant kväll där queer-frågan lyfts bland de gamla böckerna i Läsesällskapets Bibliothek med den spännande rubriken ”Q i Carlscrona, eller queer, gender och sex - hade dom sånt förr?”.

”Läseri, läsera, hurra!” börjar måndagen den 31 mars och pågår fram till och med lördagen den 5 april.

Hela programmet för läslustveckan hittar du här

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-03-27
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Biblioteken-i-Karlskrona-ska-inspirera-till-okad-laslust/