Logga för utskrift
  • Du är här:
  • Start
  •  / Anställda inom hemtjänsten stängs av

Anställda inom hemtjänsten stängs av

Fem anställda inom äldreomsorgens hemtjänst i Karlskrona stängs av från arbetet på grund av olovlig frånvaro. Det var i början av sommaren som det kom till äldreförvaltningens kännedom att det fanns misstankar om olovlig frånvaro i en av hemtjänstens personalgrupper. Den utredning som omedelbart sattes igång inom förvaltningen visar att personalgruppens medlemmar på olika sätt ”täckt upp” för varandra. Deras samarbete har också minskat möjligheten för arbetsledning att upptäcka förhållandet.

De inblandade personerna har fått lön för tid som de inte arbetat. Gruppen har genom sitt agerande också gjort så att enskilda brukare som beviljats bistånd, inte fått den tid de har rätt till. Äldreförvaltningen har dock så här långt inte funnit några tecken på att någon brukare blivit lidande.

Äldreförvaltningen ser oerhört allvarligt på det som inträffat och förvaltningschefen har därför, efter förhandling med den fackliga organisationen Kommunal, beslutat att stänga av de berörda personerna från arbetet. Utredningsarbetet fortsätter nu och ska vara avslutat inom 30 dagar.


För mer information:
Per Jonsson
Förvaltningschef
Tfn 0455-30 44 01


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2009-07-22
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Nyheter-startsidan/Anstallda-inom-hemtjansten-stangs-av/