Logga för utskrift

Inbjudan till seminarium om BAIT - Östersjöprojekt

Publicerad 14 november 2014 14:51 | Uppdaterad 14 november 2014 14:58
Till dej som är intresserad av internationellt samarbete och/eller scenkonst och ledarskap och som är sugen på att se en föreställning!

Inbjudan till seminarium och föreställning Riksteatern Blekinge har sedan våren 2012 varit partner i projektet BAIT - South Baltic Academy of Independent Theatre - tillsammans med engagerade grupper i Polen och Litauen. Kortfattat har det gått ut på att utbilda ungdomar inom teater och dans så att de kan använda scenkonsten som verktyg för ett socialt ledarskap till gagn för samhället. Vi har haft tre blekingska ungdomar med, Ola Bengtsson, Rosa Auf der Strasse och Christoffer Tagesson, som alla har arbetat hängivet och hårt för att få sina diplom. Projektet avslutades alldeles nyligen.

Projektledningen från Sopot, Ida Bocian och Ewa Ignaczak samt Sandra Mazulyte från Klaipeda, som alla har slitit hårt för att realisera projektet, kommer hit för att presentera projektet. I föreställningen som visas spelar två svenskar, två polacker, två litauer och en italienska.

Tid: Fredag den 21 november kl 10.00 - 12.00
Plats: Aulan, Litorina Folkhögskola, Gullberna Park i Karlskrona
Anmälan: Skicka ett mail till undertecknad och berätta hur många som kommer. Vi har cirka 50 platser att erbjuda!

OBSERVERA! Seminariet och föreställningen hålls på engelska!

Program:
- Projektledningen berättar om syftet med projektet. Studenterna berättar om sin upplevelse av de tre åren i detta internationella projekt.
- Rosas slutproduktion, en kortfilm som är en kommentar till SD-s framgång i valet, visas.
- Teaterföreställningen "What Has Gregor Dreamt About, That He Overslept" visas. Den baseras på Kafkas bok Förvandlingen som handlar om när Gregor vaknade en morgon och fann sig förvandlad till en kackerlacka.Våra ungdomar under första året i BAIT, och när de får sina examens-
presenter vid diplomutdelningen i Sopot.


Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2014-11-14
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/BarnochUtbildning/Gymnasieskola/Nyheter-gymnasieskolan/Inbjudan-till-seminarium-om-BAIT---Ostersjoprojekt/