Logga för utskrift

Proffice öppnar i Karlskrona

Bemanningsföretaget Proffice öppnar i Karlskrona inom kort och det skapas ca 50 nya arbetstillfällen i Karlskrona med omnejd.

Satsningen i Karlskrona har att göra med att industrin tar fart igen och de stora företag efterfrågar mer arbetskraft, enligt Proffice

Läs pressmeddelandet nedan:

Proffice expanderar

– Vi ser nu att de svenska företagen åter satsar på att växa. Därför är det viktigt för oss att stärka vår lokala närvaro för att kunna hjälpa arbetsgivarna att hitta den kompetens de söker, samtidigt som vi är en karriärpartner åt de som söker jobb, säger Ci Taylor, VD på Proffice Sverige.

Proffice ser nu att efterfrågan på arbetskraft ökar i stora delar av Sverige. Nyligen har Proffice öppnat nya kontor i Halmstad, Karlskrona och Skellefteå. De närmaste månaderna kommer nya kontor att etableras i Örnsköldsvik, Nyköping, Karlskoga och Skövde. Nyetableringarna innebär att Proffice ökar antalet kontor i Sverige från 20 till 27. Genom dotterbolaget Antenn, som tillhandahåller omställningstjänster, finns Profficekoncernen dessutom närvarande med ytterligare 20 kontor runt om i Sverige.

Proffice arbetsmarknadsundersökning, som Sifo genomförde tidigare i år, visade att var tredje företag har ett rekryteringsbehov. Totalt räknade företagen med att 170 000 nya jobb skulle skapas det närmaste halvåret. De positiva tongångarna stärktes i SCB:s arbetskraftsundersökning för september som visade att sysselsättningen i Sverige ökar stadigt.

När arbetsmarknaden nu förbättras så ser företagens behov annorlunda ut. Många företag vill välja mer flexibla arbetsformer. Samtidigt ställer också arbetstagarna krav på både utveckling och omväxling i sina arbetsuppgifter.

– Proffice har länge sett en utveckling där det krävs en mer rörlig arbetsmarknad för att skapa nya jobb. Vi skapar nu över 500 nya jobb runt om i Sverige, men målet är självklart att det ska bli betydligt fler arbetstillfällen på de orter vi nu etablerar oss på. Denna expansion tar oss närmare vårt mål att vara det mest framgångsrika bemanningsföretaget i Norden, säger Ci Taylor.

Proffice ser främst att företagen efterfrågar arbetskraft inom industri och lagerpersonal. Även tjänstemän inom ekonomi och it har stora möjligheter på de orter där Proffice nu utökar sin verksamhet.

För mer information, kontakta:
Ci Taylor, VD  Proffice Sverige AB, +46 8 787 17 00, This is an email address


 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2010-10-29
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Proffice-oppnar-i-Karlskrona/