Logga för utskrift

Optimera mera är Montex melodi

Publicerad 8 mars 2013 13:49 | Uppdaterad 8 mars 2013 13:50
Hur ökar man sin omsättning från 60 till 80 miljoner kronor med en oförändrad personalstyrka på 22 man? Ständig förbättring är svaret, enligt Montex i Jämjö.

arbete pågår hos MontexMontex, som firar 20 år, är kontraktstillverkaren som närapå effektiviserat bort tillverkningen. Företaget erbjuder allt från inköp till montering, lagerhållning och distribution. Det gör Montex till en samarbetspartner för specialistföretag som vill fokusera på sin produktutveckling och försäljning.

– Vi använder själva hundratals olika tillverkare, från Åre till Kina, så att vi kan välja leverantör utifrån kund och projekt, säger vd Eric Ullström. Ibland har vi beställningar på små serier av små produkter, ibland på 20 meter långa maskinlinjer. Vi anlitar dem som har rätt teknisk kompetens. Montex letar således upp och skriver avtal med leverantörer för sina kunders räkning, samt sköter om materialinköp. Kunderna kan även få hjälp att trimma och slimma processen redan i konstruktions- och produktutvecklingsstadiet.

Effektivisering i alla led

Det är företagsfilosofin om ständig förbättring som ligger bakom Montex framgångar. Enligt Eric Ullström handlar det om ren och skär överlevnad:
– Det är svårt att höja priserna. Därför måste vi hela tiden optimera processerna. Vår personal jobbar extremt hårt för ständig förbättring.

Montex vd Eric Ullström

Medicinteknik på export

Över hälften av de produkter som monteras, limmas, gjuts och lagras på Montex går på export, framförallt till Strasbourg i Frankrike. 80 procent av omsättningen härrör från jättar inom den medicintekniska branschen, men Montex hjälper också lokala företag som BAGA Water Technology och MRT System.

Internationella kunder

Geografiskt bevandrade undrar förstås hur det fungerar att producera för internationella kunder i Jämjö.
– Inga problem, vi ligger ju strax intill E22, säger Eric Ullström. Däremot har våra kunder det svårt att ta sig hit över dagen. Vi hade kunnat vara dubbelt så stora om vi hade legat i en storstadsregion med flygplats. Men vi tänker inte flytta. Vi har investerat 14 miljoner i vår anläggning i Jämjö.

Detta är en artikel ur tidningen "i Karlskrona"

Läs mer om tidningen

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2013-03-08
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Optimera-mera-ar-Montex-melodi/