Logga för utskrift

Företagsklimat förbättrat för 5:e året i rad!

Karlskrona kommun diplomerades igår som årets klättrare i Blekinge! Det visar Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimat. Karlskronas placering 2010 var en 172:a plats. När undersökningen publicerades för 2011 har Karlskrona klättrat 29 placeringar och är nu på 143 plats i den totala undersökningen.

På bilden mottar Carl-Axel Ottosson och Camilla Brunsberg diplom av Carina Centrén

Detta är mycket positivt för Karlskrona och det visar på att företagsklimatet förbättras stegvis inom kommunen, säger Carl-Axel Ottosson, enhetschef på Näringslivsenheten.

När vi analyserar resultatet hittar vi bland annat att ”kommunens service till företagen” har förbättrats med 53 placeringar till 65:e plats i landet, vilket är ett gott betyg på arbetet som kommunens förvaltningar gör. ”Det sammanfattande omdömet från företagen gällande företagsklimatet” har förbättrats med 44 placeringar till 114:e plats i landet, fortsätter Carl-Axel.

På Karlskrona kommuns näringslivsenhet är vi givetvis mycket glada över resultatet och att arbetet som görs ger goda resultat, men säger samtidigt att det finns mer att göra tillsammans med företagen. Viktigt nu är att fortsätta arbetet med att underlätta företagandet ytterligare och där är dialogen fortsatt viktig! Den kortsiktiga målsättningen är att komma bland de 99 bästa kommunerna i rankingen i en strävan att nå ännu bättre resultat.
Vi jobbar nu vidare med att fortsätta lyssna, förenkla och utveckla servicen för befintliga och kommande företag i Karlskrona tillsammans med övriga förvaltningar inom Karlskrona kommun, avslutar Carl-Axel.

/Näringslivsenheten, Karlskrona kommun

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2011-07-01
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Foretagsklimat-forbattrat-for-5e-aret-i-rad/