Logga för utskrift

Enklare att söka och hantera serveringstillstånd på webben

Publicerad 13 juni 2016 10:00 | Uppdaterad 13 juni 2016 10:00
Nu kan hela hanteringen av serveringstillstånd skötas direkt på webben. Krögare och andra kan söka serveringstillstånd, göra ändringar i befintliga tillstånd och uppdatera serveringsansvarig personal direkt på karlskrona.se.

De nya tjänsterna ska underlätta för den som gör en ny ansökan men samtidigt ge en enklare och snabbare ansökningsprocess.

- Vi har jobbat med att se över helheten, allt från informationen på hemsidan till vilka uppgifter och bilagor som behöver lämnas in, säger Lennart Nilsson som är alkoholhandläggare på Karlskrona kommun.

Träffar med krögare har gett bra synpunkter som varit viktiga i arbetet med att förenkla hantering av serveringstillstånden.

- Samarbetet och dialogen med krögarna i Karlskrona är mycket bra och vi hoppas att det här ska tas emot väl, säger Lennart Nilsson.

De nya självservicetjänsterna ersätter de gamla blanketterna för olika serveringstillstånd. På kommunens webbplats går det bland annat att ansöka om stadigvarande och tillfälligt serveringstillstånd till både allmänheten och slutna sällskap, anmäla provsmakning eller cateringlokal.

Det finns också tjänster som underlättar den löpande administrationen av serveringstillstånden. Krögare kan till exempel uppdatera uppgifterna om sin serveringsansvariga personal eller anmäla om restaurangens ägarförhållanden ändras. 

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2016-06-13
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/naringslivsnyheter/Enklare-att-soka-och-hantera-serveringstillstand-pa-webben-/