Logga för utskrift

Näringslivet i Karlskrona

I Karlskrona händer det mycket hela tiden. Det är en stad med ett näringsliv som spänner över många branscher - en stad med möjligheter.
 

Fokus på företagsklimatet

I Karlskrona pågår ett ständigt förbättringsarbete för att skapa ett bra företagsklimat och förenkla vardagen för företagen. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med kommunen, det ska gå snabbt och enkelt att handlägga ärenden samtidigt som bemötandet ska kännetecknas av öppenhet och dialog.

Karlskrona kommuns utvecklingsarbete baserar sig på systematisk kunskap från olika undersökning, exempelvis SKLs (Sveriges kommuner och landsting) undersökning Insikt. Det är en servicemätning för företagare som har varit i kontakt med kommunen.

Genom undersökningarna fångas företagarnas synpunkter upp och möjliga förbättringsområden identifieras. Företagare bjuds också in till dialogmöten för att delta i utvecklingsarbetet.

Karriärboosta dig i skärgården

I Karlskrona verkar internationella storföretag vid sidan av nyskapande entreprenörsföretag. Tack vare nära samarbeten med forskare och studenter på Blekinge Tekniska Högskola är flera av Karlskronas företag ledande inom ett antal nya kunskapsområden.

Karlskrona erbjuder en skön balans mellan arbete och fritid, här kan du göra karriär och samtidigt njuta i avkopplande skärgårdsmiljöer. Närheten till kontinenten lockar människor från hela världen, som kommer hit för att jobba och för att leva.

Läs mer om företag, organisationer och nätverk i Karlskrona

  • Länk till mer information om företagsklustret Telecom City i Karlskrona

     

     

     

Postadress: Östra Hamngatan 7B, 371 83 Karlskrona, organisationsnummer 212000-0829, Tfn 0455-30 30 00
Fax 0455-30 30 30, Fakturaadress: Box 79, 371 21 Karlskrona, This is an email address

Om webbplatsen - Karlskrona.se använder cookies (kakor)

Sidan uppdaterad: 2017-07-05
Länk till sidan: http://www.karlskrona.se/sv/Arbete--Foretag/Foretagande/